Fonseca: Kada ekipa primi gol ne možete samo kriviti defanzivce

Roma remizirala protiv Genove

Fonseca: Kada ekipa primi gol ne možete samo kriviti defanzivce

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na svom terenu remizirali protiv Genove (3:3) u okviru prvog kola italijanske Serije A.

Roma u sjajnoj utakmici nije uspjela da dođe do pobjede iako su domaći u tri navrata imali prednost, ali na kraju Genoa je uspjela doći do remija i vrijednog boda u Rimu.

Na ovom meču vidjelo se da rimski klub ima dosta problema u odbrani koja je sinoć bila najslabija karika. Odlazak Kostasa Manolasa se itekako osjeti što je priznao i trener ovog tima Paulo Fonseca.

Fonseca je poručio da nije krivica samo defanzivaca kada ekipa primi gol, ali da je jasno da odbrana ne funkcioniše baš najbolje na početku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada ekipa primi gol krivica nije samo na defanzivcima već na cijelom timu. Jasno je da imamo problema u odbrani nakon nekih odlazaka, ali imam povjerenje u i grače koji su tu i potrebno je malo vremena da sve to ugiramo", rekao je Fonseca i dodao da ekipu nikada ne priprema da igra defanzivno.

"Naravno da gledamo snimke naših protivnika i pokušavamo pronaći neke njihove greške. Ipak, na kraju sam fokusiran samo na to kako igra moja ekipa. Nikada ne pripremam svoju ekipu da se fokusira samo na defanzivuz. Želim da tim dominira i uvijek ima incijativu".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Pa kriv je i vezni red niko ne zatvara, Florenci istrci i naravno prime gol, Pelegrini Pastore jako losi, Naingolan je bio maher za te stvari...
4 0
GaazziiJAAA
Nema veze, cudi me da nije kriv Juventus, iako nisam njihov FAN..svi su krivi, osim vas...mozete pod ruku sa 56SENALOM..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi