Derbi zamalo da sruši rekord, Grbavica trenutno najposjećeniji stadion u BiH

Susret Željo - Sarajevo pratilo 11.000 gledatelja

Derbi zamalo da sruši rekord, Grbavica trenutno najposjećeniji stadion u BiH

E. Škorić

Utakmica Željezničar - Sarajevo druga je najposjećenija ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako je Željezničar objavio da je bilo više od 11.000 gledatelja na Grbavici tokom derbija sa Sarajevom, u zvaničnom izvještaju Nogometnog saveza BiH navedeno je tačno 11.000, a upravo tim zvaničnim podacima iz NFSBiH se vodimo kroz sezonu, pa ćemo i sada da im vjerujemo.

Kako god, sarajevski derbi odigran u sedmom kolu drugi je najposjećeniji meč u sezoni kada je Premijer liga u pitanju.

A najposjećeniji? I dalje rekord drži Bilino polje i utakmica Čelik - Željezničar u četvrtom kolu, kada je bilo 12.000 gledatelja u Zenici.

Treći najgledaniji meč je također odigra u Zenici ove sezoen, kada je gostovalo Sarajevo i tada je bilo 9.500 gledatelja, a susret Zrinjski - Velež pratilo je 8.000, dok je na meču Željo - Zrinjski bilo 7.170 gledatelja, a 7.000 na okršaju Sarajeva i Zrinjskog.

Što se ovog, sedmog kola tiče, koje još nije kompletirano jer večeras igraju Borac i Zrinjski, u Tuzli je zabilježeno 4.500 gledatelja, u Mostaru 2.5000, u Doboju kod Kaknja 400, a u Ugljeviku, gdje je gostovao Široki Zvijezdi 09 - 150 gledatelja.

Najposjećeniji stadion?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To je Grbavica sa 29.941 gledatelja na četiri domaća susreta, Bilino polje je na drugom mjestu, ali Čelik ima utakmicu manje na svom stadionu od Željezničara. Na stadionu u Zenici 25.500 gledatelja bilo je prisutno na tri meča.

Treće po posjećenosti je Koševo, koje je na četiri domaća susreta pratilo 19.167 gledatelja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Ono kad si 6 na tabeli, a imaš veću posjetu od prošlogodišnjeg prvaka i osvajača kupa... A past će i Željana ubrzo... 1988
0 17
FHC
sto se tice grbavice solidna je to cifra ali mislim da moze jos bolje, prema fotografijama vidi se tu praznih mjesta puno, vjerovatno iz sigurnosnih razloga al pobogu vi ste iz istog grada sto ce vama barijera od par stotina praznih stolica izmedju navijaca, sta radi nekoliko stotina policajaca i zastitara ako ne mogu drzati pod kontrolom nekoliko desetina huligana koji cupaju stolice i bacaju razne predmete....ista stvar je i na ostalim stadionima, dodje bus navijaca i oko njih se napravi krug od 50 policajaca naoruzanih do zuba i opet ne mogu da zavode red, ti istih 50 gostujucih navijaca zapale 20 baklji pa onda kazne po klubovima, a znamo kakve su kontrole gostujucih navijaca na ulazu na stadione
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi