Minimalni pomak FK Željezničar, FK Sarajevo na istom, FK Tuzla City daleko ispred svih

Paralela sa prošlom sezonom

Minimalni pomak FK Željezničar, FK Sarajevo na istom, FK Tuzla City daleko ispred svih

A. Čaušević

Premijerligaši odlaze na mini pauzu od dvije sedmice nakon sedam odigranih kola, a trenutni lider prvenstva je Željezničar. 

Željezničar je u vječitom derbiju s 5:2 pobijedio Sarajevo te izbio na prvo mjesto na tabeli ispred ljutog gradskog rivala te pravog osvježenja prvenstva, Tuzle Cityja.

Ukoliko se povuče paralela sa učinkom premijerligaša nakon sedam kola u prošloj sezoni upravo je premijerligaš iz Grada soli napravio najveći iskorak kada su u pitanju osvojeni bodovi.

Naime, u ovom periodu prošlosezonskog izdanja Premijer lige ekipa Tuzla Cityja je imala četiri boda te je bila deseta na tabeli, dok u ovoj sezoni poslije sedam kola zauzima visoko drugo mjesto sa 14 bodova. Dakle, deset bodova više.

Željezničar je napravio minimalni pomak. Plavi su dijelili prvo mjesto sa 14 bodova. Sada su usamljeni na vrhu s tim da imaju jedan bod više, ali su i jedini neporaženi tim prvenstva.

Sarajevo interesantno ima isti bodovni saldo. Izabranici Husrefa Musemića su kako prošle tako i ove takmičarske godine poslije sedam utakmica na svom kontu skupili 14 bodova, s tim da su sada dijele drugo, a prethodne sezone su dijelili čelnu poziciju.

Minimalan napredak od jednog boda ima i Zrinjski (13/12), dok je Mladost DK (5/3) bolja za dva boda u odnosu na isti period prošle sezone.

Najveći pad bilježi Široki Brijeg. Tim s Pecare je prošle sezone sa 13 bodova bio u samom vrhu, dok je u ovoj sezoni nakon sedam utakmica osvojeno šest bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Više bodova prošle sezone imao je i Radnik, 10 u odnosu na sadašnjih devet, baš kao Čelik. Zeničani sada imaju devet, a prethodne takmičarske godine su imali 11. Isto važi i za Slobodu. (11 prošle, a devet bodova ove sezone).

Zvijezda 09 je sa tri boda i prošle sezone bila posljednja na tabeli, dok se Borac i Velež nisu takmičili u najjačem rangu bh. fudbala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Kako je krenulo, Veleža nećemo ni sljedeću sezonu gledati u PL. Željo ih dere u Vrapčićima 0-3.
2 13
RollingBlunt
kakav velez,propali ko kauc nazalost ... vracaju se u drugu ligu,zeinja osvaja titulu
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi