Stevanović: U Sevilli su tražili trikove s loptom, a ja nisam znao ništa

Bh. fudbaler se prisjetio dana iz Andaluzije

Stevanović: U Sevilli su tražili trikove s loptom, a ja nisam znao ništa

Miroslav Stevanović i danas se rado prisjeća dana kada je svojevremeno napravio transfer karijere potpisavši za Sevillu.

Bio je to transfer koji je izazvao pravi 'bum', kako u BiH, tako i Srbiji odakle je otišao put Andaluzije, međutim bh. fudbaleru se kasnije obilo o glavu što je preskočio nekoliko razvojnih stepenica u karijeri.

Poslije epizode u Sevilli lutao je Stevanović godinama, tražio je sreću u Mađarskoj, Grčkoj, pa BiH, a srećom po njega uspio je da oživi i danas kao fudbaler Servetta ima priliku da igra 1. švicarsku ligu.

Govoreći za zvaničnu klupsku stranicu Stevanović se tako prisjetio dana kada je tek došao u Sevillu, gdje su mu tražili da žonglira s loptom, ali na zahtjev nije mogao odgovoriti.

"Nisam tip igrača koji posebno voli imati loptu kod sebe. Više sam fizički spreman, radilica na terenu koja voli trčati i iskorištavati prostor. Tehnički gledano nisam najtalentovaniji. Kada sam tek došao u Sevillu, tražili su da žongliram i radim trikove za javnost, a ja sam im rekao da ne znam ništa učiniti", kroz smijeh je rekao Stevanović, pa dodao:

"Ne, na kraju i nisam toliko loš s loptom, naravno. Ali, ako se usporedim s nekim drugim igračima, oni su puno bolji od mene u tome."

Otkrio je kako tokom igre nerijetko razgovora sam sa sobom...

"Događa mi se to. Recimo, prije nego što izvedem jedanaesterac ili penal, često znam sebi reći: 'Idi Mića, skoncentriši se'. I nakon toga obično molim loptu: 'Uđi u mrežu, slušaj me'".

Još uvijek nije siguran čime će se baviti kada jednog dana ode u mirovinu.

"Teško je preko noći ostaviti se lopte... Pogledajte samo Sinišu Mihajlovića, boluje od leukemije, ali ipak je napustio bolnicu kako bi mogao doći na stadion i voditi svoju momčad. Razumijem, fudbal mu je dao sve i živi za njega. Mislim da ću i ja na neki način ostati vezan za fudbal kada prekinem karijeru."

Stevanović je u Servetteu od 2017. godine, a za klub iz Ženeve je dosad odigrao 75 utakmica i pritom postigao 21 pogodak uz 26 asistencija.

Top Komentari

gAZijAaaaaaa
Kakva si ti MASINA, cuj prica sa sobom, MOLI LOPTU DA IDE U GOL....ma ti si se rodio za 56SENALA..i oni su u tom fazonu..
13 1
Rus
Miro je kalibar za repku
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi