Kako je Ćiro nekada govorio o Prosinečkom i njegovom trenerskom talentu?
Foto: Večernji list

Davao mu savjete

Kako je Ćiro nekada govorio o Prosinečkom i njegovom trenerskom talentu?

E. Škorić

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević važna je osoba u karijeri Roberta Prosinečkog.

Ćiro je svojevremeno pomagao Prosinečkom da postane bolji igrač, zajedno su vodili Hrvatsku do trećeg mjesta 1998. godine u Francuskoj, a kasnije mu je davao savjete kada je ovaj ušao u svijet trenera.

Popularni trener svih trenera je nedavno bio jako razočaran kada mu je javljeno da Prosinečki više nije selektor BiH, mada je kasnije Žuti promijenio odluku i ipak ostao na čelu Zmajeva.

Ćiro je u razgovoru za SportSport.ba kazao da predsjednik NFSBiH Elvedin Begić ne bi trebao prihvatiti ostavku Prosinečkog, a kako je nekada govorio o svom "sinu"?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja tog Prosinečkog toliko volim, ali on misli da ga ne volim. Veselim se svakom njegovom uspjehu i nadam se da će nastaviti tako, ali sam mu i poručio da je ovo sve što je postigao, postigao je na svom talentu. A talent nogometnog trenera se očituje u procjeni ko je igrač, ko nije... A sada dolazi ono što je neminovno za trenera - kako spremiti ekipu za takmičenje i za njen kontinuitet forme? E to ne znaš! Uči, ne možeš to znati iz malog prsta. To mora naučiti, sjediti u školi. Ono što je jučer bilo važno u nogometu, danas više nije. On je moju poruku krivo interpretirao, a ona je bila uistinu dobronamjerna", govorio je Ćiro u jednoj staroj emisiji.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
CIRO:"Ako Prosinecki postane igrac, ja cu svoju trenersku diplomu PODERATI"..ostalo je suvisno pricati..
4 0
Balans
Ciro prdi u prazno ko i uvjek.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi