Milioni stižu: Koliko je Dinamo zaradio sinoćnjom pobjedom?
EPA

Puni se klupska kasa

Milioni stižu: Koliko je Dinamo zaradio sinoćnjom pobjedom?

Dinamo nije mogao zamisliti bolji start u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prethodnih godina Dinamo je razbijao mnoge klubove, na Maksimiru su znali padati klubovi poput Ajaxa i Porta, ali niko nije bio u podređenom položaju kao sinoć Atalanta.

Modri predvođeni Nenadom Bjelicom sastav iz Bergama u potpunosti su nadigrali pobijedivši s 4:0, čemu se malo ko mogao nadati, pogotovo jer se radi o timu koji je prošlu sezonu u Serie A završio na trećem mjestu.

Zagrepčani sinoć nisu samo osvojili tri boda nego su i nastavili uzimati i milione eura od UEFA-e. Prethodnih mjeseci Dinamo je već zaradio najveći iznos u historiji kluba, ali sama pobjeda nad Atalantom donijela je Modrima još dodatnih 2,7 miliona eura koliko inače Evropska fudbalska federacija daje klubovima koji u grupnoj fazi stignu do tri boda.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Klupsku kasu svakako će napuniti i marketinška prava i zarada od samih ulaznica, a ukoliko Bjelicini izabranici nastave ovako i kojim slučajem prođu grupu, to bi im donijelo još 9,5 miliona eura.

Ne kažu tek tako da je Dinamo najbolji klub na ovim prostorima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Posere.m se na Dinamo, a pogotovo na trenera Bjelicu i njegov sastav bez Gojaka i Hajrovića.
4 10
gaziiiiJAaaa
Zamislite sta bi OVAJ DINAMO uradio 56SENALU..kad su ih onako losi TUKLI u Zagrebu prije par godina...STRASNO..
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi