Bošnjaković: Ne bojimo se Sarajeva

Trener FK Tuzla City pred sutrašnji meč

Bošnjaković: Ne bojimo se Sarajeva

Sutra se na Tušnju igra derbi devetog kola Premijer lige BiH u kojem će snage odmjeriti lider, Tuzla City, i drugoplasirani tim na tabeli, Sarajevo. Inače, ove dvije ekipe trenutno imaju isti broj bodova (17), ali Tuzla City ima nešto bolju gol razliku.

Uoči sutrašnjeg susreta danas je održana press konferencija FK Tuzla City na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Milenko Bošnjaković i prvotimac Nemanja Zlatković.

"Respektujemo njihove igrače, trenera, Sarajevo kao klub i sve ono što rade. Jedini su od najboljih, imaju dobru ekipu, tradiciju, vjerne navijače... Ako se uzme u obzir da su aktuelni osvajači dvostruke krune, to dovoljno o njima govori", istakao je Bošnjaković, pa dodao:

"Moram reći da se ne bojimo Sarajeva. Ući ćemo u utakmicu hrabro, bez kalkulacija, onako muški. Pokušat ćemo da se zadržimo na vrhu, gdje se lako dolazi, ali se teže zadržati. Uživamo u svakoj minuti na liderskoj poziciji."

Iskusni Nemanja Zlatković je u sezoni 2012/2013 nosio dres FK Sarajevo, a sada se nada dobrom rezultatu protiv svog nekadašnjeg tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svjesni smo kakva nam ekipa dolazi. Na nama je da ispunimo sve zadatke koje je šef pred nas postavio. Ako budemo na nivou kao do sada, siguran sam da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", poručio je 31-godišnji lijevi bek.

Podsjetimo, duel Tuzla Cityja i Sarajeva počinje sutra u 16:30 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Eto Sarajevo se boji vas,usrani simin han !
28 6
nedoni46
biće gusto biće 1-2
18 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi