Zapata i De Roon nokautirali Romu na Olimpicu

Vučica nemoćna

Zapata i De Roon nokautirali Romu na Olimpicu

S. Grebović

Jedan od derbi susreta petog kola italijanske Serije A odigrali su Roma i Atalanta, a na kraju su pobjedu slavili gosti iz Bergama rezultatom 2:0.

Samo otvaranje meča nije ponudilo veća izbuđenja. Do prve velike prilike čekalo se do 32. minute kada se u izglednoj šansi našao Edin Džeko, ali je njegov šut u posljednji čas izblokirala odbrana gostiju.

Iličić je uzvratio par minuta kasnije pokušajem sa ruba šesnaesterca, no lopta odlazi preko gola. U nastavku nije viđeno puno prilika sve do 71. minute kada sjajno proigravanje Freulera koristi Duvan Zapata i rutinski pogađa gol Rimljana. 

Roma je nakon toga sve karte bacila u napad. Ušli su u igru i Mkhitarian i Kalinić, ali to nije dalo rezultata. Sudbinu domaćih je u sudijskoj nadoknadi zapečetio holandski internacionalac De Roon duboko u sudijskoj nadoknadi za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je ovom pobjedom u ovom momentu izbila na treću poziciju sa 10, dok je Roma peta sa osam osvojenih bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Sto je 56SENAL u Engleskoj, to je ROMA u Italiji...ŠPRDANCIJA, od 6 mjesta pa DOLE..
4 2
premium
Dinamo je za vas Real
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi