Nikola Jokić: Mi smo poput životinja u cirkusu, sve mi je to smiješno

Srbijanski centar brutalno iskren

Nikola Jokić: Mi smo poput životinja u cirkusu, sve mi je to smiješno

E. Škorić

Velika zvijezda srbijanske reprezentacije i Denver Nuggetsa, Nikola Jokić, govorio je o onome što donosi igranje u NBA ligi.

Jokić je od ljeta 2015. godine u Denveru i jedan je od perpsektivnijih centara lige te potencijalni MVP, a u jednom intervjuu je 24-godišnjak opisao koliko je nekada teško igrati u NBA-u.

"U Americi je princip da svaki NBA tim gurne svog igrača na njegov maksimalni potencijal - brigu, trening, zdravlje. Oni će vam dati sve, ne dajući vam razlog da ih krivite za svoj neuspjeh. U tri, četiri godine koje sam proveo u Denveru, oko 30 košarkaša je došlo i otišlo. Malo zabrinjavajuće, ali stalno dolaze novi talenti i svježi igrači", kazao je Jokić, pa je dodao:

"To je jedna velika emisija. Emisija koja se mora nastaviti i ako se povrijedite. Vi ste samo dio ove emisije. Kamo god da krenete, neko želi da se slika s vama, mi smo poput životinja u cirkusu. Sve mi je to smiješno jer ako dobro mislim, stvarno gubimo kontakt sa stvarnošću. Na kraju krajeva, mi smo samo košarkaši i igramo košarku".

Jokić je također naglasio da je daleko od toga da je neko ko obožava medije, ali razumije njihov utjecaj:

„Iskreno sam protiv medija jer smatram da su oni loši za sport. Ali mi smo tu zbog njih, zato smo i poznati i zato mogu imati svoj utjecaj. I da, sportista može imati više utjecaja od nekih, npr. 'važnijih' ljudi", dodao je Jokić.

Top Komentari

Saimai1316
Sve jasno jokicu,prestani igrati profesionalnu kosarku,odrekni se miliona nadji neki amaterski tim i uzivaj
6 1
zokora
Ne jedi ****a jokicu,kad uzimas milione tad ti ne smeta
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi