Gojak je napravio nešto što Bjelica ne oprašta

Hrvatski mediji otkrili

Gojak je napravio nešto što Bjelica ne oprašta

A. Čaušević

Amer Gojak je svojim golom odveo Dinamo u Ligu prvaka, međutim u posljednja dva meča Nenad Bjelica mu nije pružio priliku.

Modri su pred gostovanje Manchester Cityju pobijedili Lokomotivu s 0:4, a nakon utakmice Bjelica je kazao da ne zna hoće li voditi Gojaka, ali i Izeta Hajrovića u Englesku.

Sportske novosti pišu da je Gojak ispao iz kombinacija jer je u Varaždinu navodno u pitanje doveo autoritet Bjelice što ovaj odlični trener ne oprašta.

"Gojak, navodno, nije radio ono što je od njega tražio trener Bjelica u Varaždinu, na kraju je i promašio zicer za izjednačenje, što je, valjda, Dinamov trener protumačio kao posljedicu takvog ponašanja i pristupa. I Gojak je, unatoč svim zaslugama, pao u drugi plan. Ili, u ovom trenutku, u treći", piše zagrebački list:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bjelica neizmjerno vjeruje svojim igračima, oprašta im i slabiju formu i poneki poraz i promašaj; ali kad iznevjere njegovo povjerenje ili dovedu u pitanje njegov autoritet, onda nema razgovora. Gojak je u Varaždinu napravio upravo to, stoga je propustio Karlovac i Kranjčevićevu", navodi se u članku o Gojaku.

Hrvatske kolege su navele kako Gojak i Hajrović trenutno nisu definitivno otpisani, već samo uče lekciju kao primjer drugim igračima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trpim
Valjda će Bosanci shvatit jednog dana da nemaju šta tražiti u Dinamu pa se okrenuti bosanskim klubovima gdječe moći igrati normalno.
17 29
Mica
odlazitle vani odma **** seljaka bjelicu klosara ima samo srece i dobrih graca dinamo.
2 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije