Počela utakmica Njemačka - Argentina: Postave su čudnije nego ikad...

Prijateljska utakmica u Dortmundu

Počela utakmica Njemačka - Argentina: Postave su čudnije nego ikad...

U ovim trenucima u Dortmundu je počela prijateljska utakmica između Njemčake i Argentine. 

Radi se o susretu koji je svakako privukao veliku pažnju jer se radi o dvije reprezentacije s velikom tradicijom, ali na terenu večeras od prve minute nema nekih od najvećih zvijezda u oba tima.

U redovima Gaučosa, kao što je dobro poznato, nema prve zvijezde Lea Messija koji je još uvijek pod suspenzijom, a selektor Lionel Scaloni nije pozvao zvijezde kao što su Angel Di Maria, Sergio Aguero, Mauro Icardi, Gonzalo Higuain, Sergio Romero... Zbog povrede u reprezentaciji nema Giovanija Lo Celsa pa tako prva postava Gaučosa izgleda vrlo čudno i vjerovatno prvi put ovi igrači igraju skupa.

S druge strane, Njemačka je također u nešto izmjenjenom sastavu jer su na klupi ostale zvijezde poput Manuela Neuera, Ilkayja Gundogana, Marca Reusa ili Sebastijana Rudyja. U njihovom sastavu vjerovatno ima dosta igrača za koje nikada niste ni čuli... U nastavku možete pogledati postave obje ekipe:

Njemačka: Ter Stegen, Halstenberg, Klostermann, Koch, Sule, Can, Kimmich, Gnabry, Brandt, Havertz, Waldschmidt.

Argentina: Marchesin, FGoyth, Tagliafico, Rojo, Otamendi, Paredes, Correa, Pereyra, Dybala, Martinez, De Paul.

Inače, meč je počeo u 20.45 sati.

Promo

Top Komentari

BosnianBeastNurk
treneer njemacke se dobro potrudio da ter stegen primi barem 3 gola i da dokaze da on zna sta radi.....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi