FK Radnik razbio FK Tuzla City na Tušnju

Fantastična utakmica tima iz Bijeljine

FK Radnik razbio FK Tuzla City na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City je u 13. kolu Premijer lige BiH ugostila Radnik, a na kraju su gosti iz Bijeljine slavili pobjedu rezultatom 0:3.

Jako dobro prvo poluvrijeme u Tuzli donijelo je nekoliko šansi sa obje strane, a prvi su prijetili gosti iz Bijeljine.

U 12. minuti Hasanović i Bradonjić se ne snalaze dobro pred golom Tuzle, da bi dvije minute kasnije Hasanović savladao Muminovića, ali Kojić sa gol-linije izbacuje loptu.

Tek u 18. minuti Tuzla City se budi. Šansu za domaće je stvorio igrač Radnika Šubert nespretnom reakcijom, ali Bilobrk je oprezan na golu.

Šubert je u 26. minuti opasan i po gol Tuzle. Šutirao je glavom nakon kornera, Muminović sigurno brani.

Domaći sastav je u finišu prvog dijela uspio da stvori dvije dobre šanse. Pokušali su Nukić i Ubiparip, Bilobrk je ponovo sjajan na golu.

Prvo poluvrijeme završeno je pokušajem loba Demira Pece nakon nesporazuma Muminovića i Zlatkovića, ali lopta je otišla iznad gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

I u nastavku dosta zanimljiva utakmica. Ubiparip je prvi prijetio u nastavku, ali njegov udarac iz slobodnjaka je pogodio vanjski dio mreže.

Uzvratio je za Radnik preko Đurića koji nakond dobrog prodora šutira u vanjski dio mreže, a zatim domaći preko Burića imaju veliku šansu, no u posljednji čas Radović spašava.

Demir Peco je danas pravio ogromne probleme odbrani Tuzle. U 73. minuti ga je Muminović uspio zaustaviti, ali već u narednom napadu sjajni ofanzivac Radnika bježi odbrani i pogađa za 0:1.

Ubiparip je potom prijetio golu gostiju Bilobrk sjajno brani, a zatim u narednom napadu Radnik dolazi do trijumfa. Dosuđen je penal, a Karić pogađa za 0:2. Konačnih 0:3 postavio je Posinković golom u nadoknadi meča.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Tuzla City - Radnik 0:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Vasić, Bradonjić, Peco, Karić, Plavšić, Đurić, Šubert, Hasanović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Biti dobar igrac ne znaci i odmah dobar trener. I dobar trener se ne postaje dekretom, nego radom...
20 1
Bosnian King1
Kreno je sex, za dva mjeseca sa Baljicem ce da se bore za opstanak. Ovo nigdje nema da Tim koji se bori za sami vrh tabele dovede trenera amatera.
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi