FK Borac pobjedom nad FK Sloboda zaključio sjajnu polusezonu

Novi trijumf Banjalučana

FK Borac pobjedom nad FK Sloboda zaključio sjajnu polusezonu

S. Grebović

Fudbaleri Borca stigli su do desete ovosezonske pobjede nakon što su danas na svom terenu savladali tuzlansku Slobodu sa 2:1.

Već se u 4. minuti utakmice zatresao okvir gola gostiju. Ponajbolji igrač Borca Stojan Vranješ je napravio sjajan solo prodor i šutirao, no milimetri su spasili goste.

Međutim, minutu poslije Slobodi nije bilo spasa. Ziljkić je ubacio iz kornera, a glavom potpuno neometan loptu u mrežu je smjestio Kajkut za 1:0.

 

Nakon primljenog gola Sloboda uzvraća. Samir Bekrić je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali pravo u ruke Lučića.

Kapiten Borca je ponovo zaprijetio Lučiću udarcem sa ruba kaznenog prostora, no promjene rezultata nije bilo i sa vodstvom domaćih od 1:0 otišlo se na pauzu.

Čim je počelo drugo poluvrijeme golman Slobode je morao po loptu u svoju mrežu. Ponovo je asistent bio Ziljkić, a ponovo je realizator Kajkut za udvostručenje vodstva.

Sjajni Ziljkić je maestralno izdriblao dva igrača gostiju i ubacio, a napadač domaćih hladnokrvno pogodio drugi put na ovoj utakmici i peti put ove sezone.

Nakon drugog primljenog gola, gostujući trener Bošnjaković je bacio sve karte u napad što mu se donekle isplatilo. 

Sve što je Sloboda do kraja uspjela je pogodak Uzelca koji je sam kao duh pogodio mrežu Lučića, nakon kornera kojeg je izveo Bekrić, slična situacija kao kod prvog gola domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je tako došao do desete pobjede u sezoni čime je skočio na treće mjesto sa 35 bodova na svom kontu, dok je Sloboda ostala na 10. mjestu sa 17 bodova, što je samo bod više od pozicije koja vodi u niži rang.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Samo se vi Pitari i Manijaci i dalje medjusobno koljite i mrzite, i nastavite gledati kako jedni drugima da smrsite racune, pa cete ostati bez titule i jedni i drugi. Taj vas rat Borac je iskoristio na najbolji nacin i sad je rame uz rame s vama u borbi za prvo mjesto. A nema sumnje da ce na kraju biti i prvak ukoliko vi nastavite po starom. Tako je bilo i na kraju sezone 2017.godine kad je Sarajevo sprijecilo Zelju da bude prvi, pa se titulom prvaka okitio mostarski Zrinjski. A zasto tako? Nije li bolje da trofeje osvajaju ekipe iz FBiH, a ne tamo iz nekog RS-a za koji svi odlicno znamo kako je nastao. Ali nema smisla govoriti sve ovo, posto ste s tom mrznjom i pakosti koju osjecate jedni prema drugima otisli predaleko i nema nikakve sanse da se vratite i urazumite. Nazalost.
4 7
Enchy
Trebate malo ispraviti tablicu, ipak Borac ima bolji međusobni skor od selje...
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi