Jusuf Nurkić otputovao sa ekipom u Denver
Foto - EPA

Bh. košarkaš će bodriti saigrače

Jusuf Nurkić otputovao sa ekipom u Denver

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić uskoro će se vratiti na parkete najjače košarkaške lige svijeta (NBA).

Košarkaš Portland Trail Blazersa radi naporno kako bi se što prije vratio nakon zaista teškog loma noge koje je imao pred kraj prošle sezone.

Očekuje se da će Nurkić ponovo na parket tokom januara ili u februaru, ali je odlučio da već sada putuje sa ostatkom ekipe na gostovanja.

Tako će bh. košarkaš sa ostatkom ekipe putovati na naredna dva gostovanja u Denver i Phoenix, te će im pružati podršku sa klupe.

Nurkić je i ranije bio važan element u svlačionici Trail Blazersa. Stekao je izuzetno poštovanje i jedan je od omiljenih košarkaša navijača ovog tima.

Jusuf je u NBA karijeri na prosjeku od 11.6 poena i osam skokova po utakmici, a ovo mu je sedma sezona u ligi.

Top Komentari

Cibre
Ovo je Nurkicu 5 sezona u Nba, 2014 je otišao u NBA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi