Gospodski potez Mesuta Ozila: Izabrao moral ispred novca

Digao glas protiv Kine

Gospodski potez Mesuta Ozila: Izabrao moral ispred novca

E. Oštraković

Iako ga na terenu pretjerano ne ide, Mesut Ozil odlučio je da komentariše dešavanja u Kini, gdje su muslimani podvrgnuti teškom teroru.

"U Kini spaljuju Kur'ane, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene. Vjerski učitelji se ubijaju jedan po jedan i usprkos svemu, muslimani šute. Zar ne znaju da je pristanak na progon i sam progon? Ali, zet poslanika Muhameda kaže: 'Ako ne možete spriječiti progon, govorite o njemu javno", izjavio je tada Ozil.

U Kini su nakon toga zabranili gledanje utakmice između Arsenala i Manchester Cityja, a Ozil se suočio sa novim problemom.

Kako prenosi David Ornstein njegova navijačka grupa koja je brojala 30 hiljada registrovanih navijača je zatvorena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također u Kini je njegovo ime zabranjeno, a Arsenal se ogradio od njegovih komentar, te su iz kluba istakli da se ne žele miješati u političke odnose, kao i da je u pitanju lično mišljenje Ozila. 

Mesut Ozil je tako tada izabrao moral i moralne vrijednosti ispred novca, jer je očigledno znao šta će se desiti, ali nije želio šutiti.

Promo

Top Komentari

efs
Još kad bi i vi kao portal bili gospoda i izabrali moral ispred novca i prestali sa objavljivanjem golotinje i šund "vijesti".
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi