Carragher izabrao najbolji tim decenije Liverpoola: U ekipi samo dvojica "uljeza"

Dominacija sadašnjeg tima Redsa

Carragher izabrao najbolji tim decenije Liverpoola: U ekipi samo dvojica "uljeza"

E. Čaušević

Legendarni engleski defanzivac Jamie Carragher odlučio je izabrati najbolji sastav Liverpoola za proteklu deceniju.

Redsi su u prethodnih deset godina prošli kroz dosta turbulentan period, ali posljednjih sezona vratili su se u sami vrh evropskog fudbala. Liverpool je konačno na pravom putu da osvoji titulu prvaka Engleske koju čekaju već 30 godina.

Carragher je već nekoliko godina stručni komentator na Sky Sportsu, a ovaj put imao je zadatak da izabere najbolji sastav Liverpoola za proteklu deceniju.

Zanimljivo da je u sastavu čak devet igrača iz sadašnje ekipe Liverpoola, te tek dvojica koja su u prethodnih deset godina nosila dres Redsa, a to su Steven Gerrard i Luis Suarez.

Carragherov sastav decenije Liverpoola: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Gerrard, Firmino, Salah, Mane, Suarez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

View this post on Instagram

My @liverpoolfc team of the decade 🤷‍♂️

A post shared by Jamie Carragher 📸👨‍👩‍👧‍👦❤️ (@23_carra) on

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nekonesto2019
Owen nevalja :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi