Torino šokirao Romu na Olimpicu

Pobjeda gostiju

Torino šokirao Romu na Olimpicu

Fudbaleri Torina porazili su večeras na Olimpicu Romu sa 2:0 u susretu 18. kola italijanske Serije A. 

Utakmica je svojim većim tokom bila mrtva i nismo vidjeli baš mnogo šansi. Roma susret nije započela onako kako smo od nje navikli kada igra na Olimpicu i nije pritiskala rivala. Torino je bez problema prelazio na njenu polovicu i prijetio a prvu veliku šansu imao je Andrea Belotti, ali njegov udarac brani Lopez uz pomoć stative.

Roma je prvi put ozbiljnije zaprijetila tek u 39. minuti, ali tada udarac Pellegrinija sjajno brani Sirigu. Samo nekoliko minuta kasnije Torino dolazi do vodstva. Belotti se ponovo našao u šansi, a ovog puta nije ništa prepustio slučaju jer je poslao pravu bombu ka golu domaćih koju Lopez nije mogao obraniti.

Na startu drugog dijela Pellegrini prijeti, ali lopta odlazi iznad prečke. Nekoliko minuta kasnije na drugoj strani uzvraća Belotti, ali nema gola.

Roma je u nastavku drugog dijela napadala ali nije stvarala veće šanse. S druge strane, Torino je dobio penal u 86. minuti nakon VAR pregleda, a siguran realizator istog bio je Belotti koji je na taj način kompletirao svoju sjajnu partiju i zapečatio sudbinu Rome.

Za Vučicu je ovo bio prvi poraz još od novembra mjeseca čime su vjerovatno izgubljene sve nade kada je u pitanju eventualna borba za Scudetto jer bi tim nakon preostalih mečeva ovog kola mogao zaostajati čitavih 10 bodova za Interom i Juventusom. S druge strane, Torino je skočio na 9. poziciju i sada ima 24 osvojena boda.

Kapiten bh. selekcije Edin Džeko odigrao je čitav meč za Vučicu ali se utopio u sivilo svog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 18. kolo:

Roma - Torino 0:2

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Nevjerojatno samo koliko ova roma ima slab tim jedini je Džeko tu koji se izdiže
3 9
Hele
Gledao sam utakmicu čitavu. Roma bila dobra, i pritiskala i kontrolisala utakmicu. Ne mogu da vjerujem što je sudija uradio. Sudio je penal za Torino, a čist penal za Romu nije. Torino dva puta prešao centar od početka utakmice.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi