Bilal Šuman nakon Norveške: Tehničke greške su nas koštale

Selektor nakon Norveške

Bilal Šuman nakon Norveške: Tehničke greške su nas koštale

M. Šljivak

Selektor bh.  rukometaša Bilal Šuman komentarisao je večerašnji poraz od Norveške (32:26) u 1. kolu Evropskog prvenstva.

Istakao je Šuman da je Norveška zasluženo pobijedila ovaj meč.

"Sve što smo pričali o Norveškoj pred utakmicu, to smo večeras vidjeli i osjetili svojoj koži. Izgledalo je sve dobro do 9:9, zatim smo mi napravili nekoliko tehničkih grešaka i to nas je koštalo brzih golova. Osjetili smo na svojoj koži kako oni trče kontre", rekao je Šuman nakon meča u zijavi za BHRT i nastavio je:

"Odbrana je trebala biti na višem nivou. Igrali smo protiv odlične reprezentacije koja igra najbrži rukomet na svijetu. Norveška je zasluženo pobijedila.

Ističe da su tehničke greške presudile...

"Momci su se trudili i željeli su pobjedu, ali su tehničke greške presudile. Svaka naša greška je bila njihova kontra i lagan gol. Prce je počeo fanatastično, ali ostali bekovi nisu bili na nivou. Trebali su nam šutevi izvana".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naredni rival je Portugal.

"Oni su napravili čudo i pokazali su u kakvoj smo grupi. Fizički su jak tim i igraju tehnički odličan rukomet. Sutra se okrećem analizi Portugala".

Top Komentari

Mostarlezve88
Ako ne uzme bar bod bruka
0 18
karlhajncbrazzzo
Dobro smo igrali s obzirom na to da smo igrali na njihovom terenu. Kod kuće bismo bili egal.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi