Juventus očitao lekciju Romi i plasirao se u polufinale Kupa Italije

Sve riješili u prvom poluvremenu

Juventus očitao lekciju Romi i plasirao se u polufinale Kupa Italije

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su na svom terenu pobijedili Romu sa 3:1 i plasirali se u polufinalu Kupa Italije.

Od derbija koji se igrao na Allianz stadionu mnogi su očekivali dosta uzbuđenja i neizvijesnosti, ali Juventus to nije dopustio. Domaći su već u prvom poluvremenu sve riješili kada su imali vodstvo od 3:0.

Roma je nešto bolje ušla u meč i imala dvije solidne prilike, ali nisu uspjeli savladati Buffona. Juventus je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao ju je u 26. minuti.

Cristiano Ronaldo je iskoristio očajnu reakciju Florenzija i Mancinija i sjajno je pogodio za 1:0. Nakon ovog gola igrači Rome su potpunosti izgubili konce u ovom meču.

Juve je to iskoristio i do kraja prvog dijela zabio još dva gola. Na semaforu je 2:0 bilo u 38. minuti kada je Bentancur poogodio mrežu gostujućeg tima.

Treći gol domaći su postigli u drugoj minuti sudijske nadoknade, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Bonucci. No, početkom drugog gola Roma je smanjila na 3:1. Under Cengiz je pogodio prečku, a lopte se od Buffona na kraju odbila u mrežu.

Vučica je samo nekoliko minuta kasnije mogla i do drugog gola i potpunosti se vratiti u meč. Prvo je Kalinić s nekoliko metara pogodio stativu, a u narednom napadu Buffon je odbranio udarac Florenzija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je nakon toga preuzeo incijativu na terenu i imao nekoliko dobrih šansi preko Ronalda i Higuaina. No, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 3:1, te je Juventus izborio plasman u polufinale Kupa Italije gdje će igrati protiv boljeg iz duela Milan - Torino.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta, dok je Edin Džeko zbog suspenzije iz prošle sezone propustio ovaj meč.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Ta ce Roma...
1 1
Mele
Roma ima 5 ili vise slicnih igraca, koji igraju na istim pozicijama...Zato su ispod Lacija i velikana...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi