Osim: Niko nije povrijeđen zahvaljujući ekipama koje su bile mirne iako je sudija bio problematičan

Željo remizirao protiv Akhmata

Osim: Niko nije povrijeđen zahvaljujući ekipama koje su bile mirne iako je sudija bio problematičan

E. Čaušević

Željezničar je danas u prijateljskoj utakmici remizirao protiv ruskog Akhmata sa 2:2 na pripremama u Antaliji.

Nevrijeme je pravilo dosta problema igračima obje ekipe u prvom dijelu, ali smo u nastavku meča vidjeli četiri gola. Akhmat je u dva navrata imao prednost, ali je Željezničar preko Lendrića i Štilića uspio da dođe do remija.

Nakon utakmice trener Plavih, Amar Osim, izjavio je da je zadovoljan pristupom igrača koji se nisu baš pokazali u prošloj utakmici, ali su danas odigrali poprilično dobro.

"Pa zadovoljni smo što smo nešto uspjeli i vidjeti iako su uslovi bili teški. Niko nije povrijeđen zahvaljujući ekipama koje su bile mirne iako sudija nije dorastao meču i bio je prilično problematičan. Zadovoljni smo pristupom ekipe koja je igrala prvih 65 minuta. To je ekipa koja je realno slabija i igrači nisu baš u prvom planu, ali su danas za razliku od prošlog meča su se više trudili po jako teškim okolnostima. Zadovoljni smo igrom i druge ekipe ove malo bolje koji su pokazali zašto su prvi tim. Kad su ušli uzeli su kontrolu utakmice i dali su golove, imali šansi priličan broj za malo vremena", rekao je Osim, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prelako smo primili golove iz naših grešaka, ali dobro. Utisak nekakav moj je pomiješan mogli smo pobijediti jer je Akhmat bio u kombinovanom sastavu. S obzirom na dešavanja na terenu trebali smo pobijediti, ali nismo. To nije dobro bez obzira što su prijateljske utakmice. Ovi što su završili danas sutra će početi utakmicu od prve minute. Igramo prvenstvo za 18 dana i moramo razmišljati u tom pravcu ko će igrati u prvom timu".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Nije sudija dorastao meču uvijek neko drugi kriv i ti si trener dorasto ko i brkovi tvoji Bože me sačuvaj
5 8
user1571956549
Eto ti si dorastao hahahhahha smradu
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi