Roma donijela odluku da li će Edin Džeko biti kažnjen zbog svoje izjave

Imao sastanak s Petrachijem

Roma donijela odluku da li će Edin Džeko biti kažnjen zbog svoje izjave

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda poraženi su u gostima protiv Sassuola (4:2) u meču 22. kola italijanske Serije A.

Roma je protiv Sassuola odigrala vjerovatno najgoru utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone. Vučica je nakon prvog poluvremena gubila sa 3:0 i na terenu su igrači rimskog kluba izgledali kao amateri.

Ovakvo izdanje Rome posebno je iznerviralo kapitena Edina Džeku koji je nakon meča izjavio da svojim saigračima stalno govore da mu trebaju više dodavati lopte, te da u prvom poluvremenu ekipa nije igrala na nivou tima koji se takmiči u Seriji A.

"Stalno im govorim, dajte mi loptu. Trenutno ne dobijam previše lopti od njih", rekao je Džeko nakon meča protiv Sassuola i nastavio je:

"U prvom poluvremenu protiv Sassuola nismo bili tim na nivou Serije A. Sviđami se što igramo fudbal sa dosta posjeda lopte, ali ako dvojica ili trojica ne rade posao na vrhunskom nivou, onda nam mogu stvoriti probleme. Niko od nas nije bio na nivou, posebno u prvom dijelu. Nadam se da ćemo što prije zaboraviti ovaj meč i da ćemo već protiv Bologne osvojiti tri boda. Drugog izbora nemamo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džekine izjave nisu se baš svidjele čelnicima Rome koji smatraju da je takve stvari trebao zadržati u svlačionici. Čak se špekulisalo da bi Džeko zbog svoje izjave mogao biti kažnjen od strane kluba.

No, La Gazzetta dello Sport je objavila da su čelnici kluba odlučili da Džeko neće biti kažnjen. On je jučer razgovarao sa sportskim direktorom Gianlucom Petrachijem, te su uspjeli riješiti sve nesuglasice koje su nastale nakon meča protiv Sassuola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Onda i kad ti daju stalno lopte, Dzeko mora promasiti 9 ili 10 snasi da bi nakon toga da jedan gol, neki drugi spic igrac bi se nadavao golova u takvim prilikama. Dzekin je prosjek da svake 5-te ili 6-te utakmice postigne jedan gol, obzirom da e Dzeko dao gol protiv Sassuola, ne vjerujem da ce Dzeko dati gol protiv Bologne, a moze desiti da Roma izgubi protiv Bologne, jer gubitak protiv Sassuola moze biti ulazak Rome u seriju loših rezultata.
4 14
Bhf111
Pa kaznite ostalih 10 igraca za onakvu igru gdje ih je sassuolo razbio
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti