Veliki trijumf Partizana u Bologni, ozljeda Gordića

Partizan osigurao 1/4 finale Eurocupa

Veliki trijumf Partizana u Bologni, ozljeda Gordića

Košarkaši beogradskog Partizana slavili su večeras nakon velikog preokreta u Bologni protiv Virtusa u okviru 5. kola grupe E Eurocupa rezultatom 84:82. 

Ovom pobjedom Partizan je osigurao prvo mjesto u ovoj grupi i siguran prolaz u 1/4 finale a o drugom putniku odlučit će međusobna utakmica Darussafake i Virtusa idućeg tjedna u Istanbulu. 

Loše je Partizan otvorio utakmicu u kultnoj dvorani Paladozzo u Bologni. Domaći su igrali sjajno, Miloš Teodosić i Stefan Marković vukli su konce igre domaćina koji je na poluvrijeme otišao s dvanaest koševa razlike. 

Održavao je Virtus tu prednost do pred kraj treće četvrtine a onda je Partizan počeo igrati onako kako zna i umije. Malo po malo prednost Virtusa se topila a pod ritmom koji je nametnuo sjajni Torrie Walden na kraju i potpuno istopila. Napadi Virtusa postajali su nervozni, promašivali su zicere, propuštali u obrani i to ih je na kraju koštalo pobjede i sada su jako kompromitirali prolaz dalje. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Valja spomenuti da se Nemanja Gordić ozlijedio krajem prvog poluvremena, a u pitanju je izgleda gležanj lijeve noge našeg reprezentativca. Ovo svakako nije dobra vijest za Vedrana Bosnića pred skoro okupljanje naše reprezentacije za kvalifikacijske susrete s Latvijom i Grčkom. 

Sjajni Walden postigao je na kraju 29 poena i bio najzaslužniji za trijumf Partizana, dok je 10 dodao Rashawn Thomas. Teodosićeva 24 poena, kao ni onih 17 Stefana Markovića nisu bili dovoljni Virtusu za trijumf. 

Promo

Top Komentari

krste11
Povreda*
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi