Zašto Samir Šehić ne može nastupati za BiH?

Za sada ne može nositi dres Zmajeva

Zašto Samir Šehić ne može nastupati za BiH?

M. Šljivak

Košarkaš Lionsa iz Ženeve Samir Šehić (23) nije dobio odobrenje Svjetske košarkaške federacije (FIBA) za nastup u dresu Bosne i Hercegovine.

Iako je ovaj krilni košarkaš dobio poziv selektora Vedrana Bosnića za nastup u nacionalnom timu, on neće biti na raspolaganju za utakmice protiv Latvije i Grčke.

Kao razlog što Šehić nije dobio dozvolu za nastup FIBA je navela administrativne probleme, koji su u ovom slučaju poprilično bizarni.

Da bi imao pravo nastupa za reprezentaciju Šehić je morao imati pasoš Bosne i Hercegovine, odnosno biti registrovan kao bh. igrač prije 16. godine života.

Košarkaški savez BiH je ponudio sve dokaze da je Šehić imao državljanstvo naše zemlje, ali na kraju FIBA nije donijela odluku u korist BiH.

"Nisam dobio dozvolu za nastup od FIBA-e. Tvrde kako me nema u knjigama prije 16. godine života. Ipak, imam dokaze da sam sa 15 godina bio državljanin Bosne i Hercegovine i u narednom periodu bi se sve trebalo riješiti na najbolji mogući način", rekao je za SportSport.ba Šehić.

Šehić je rođen 1996. godine u Atlanti i kompletan život je proveo u Sjedinjenim Američkim Državama. Završio je univerzitet Tulane, a ova sezona mu je prva profesionalna u Evropi.

Top Komentari

Guber
Amaterizam sta drugo reci.
5 0
Mowzilla
Šta li će Mirza na ovo reći...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi