Barcelona saopštila užasne vijesti: Dembele van terena šest mjeseci!

Kakva katastrofa za španski klub

Barcelona saopštila užasne vijesti: Dembele van terena šest mjeseci! · Udarna vijest

Barcelona je danas saopštila fanovima koliko dugo će njen veznjak Ousmane Dembele odsustvovati s terena zbog najnovije povrede. 

Podsjetimo, on se povrijedio prije nekoliko dana na treningu katalonskog kluba i odmah su se potop proširile vijesti da ga na terenu neće bti četiri mjeseca, odnosno da je za njega sezona završena.

Barcelona je nakon operacije koja je održana u Finskoj saopštila još gore vijesti za navijače. Naime, Francuza neće biti na terenu čak šest mjeseci što znači da će sigurno propustiti i Evropsko prvenstvo.

On je inače zaradio totalnu rupturu tetive u predjelu prednje lože. Sličnu povredu imao je i prije dvije godine, samo na drugoj nozi, a zbog toga je u to vrijeme propustio 'tek' nekoliko mečeva.

Operaciju u Finskoj inače je obavio dr. Lasse Lampainen, a ista je trajala dva sata.

Zanimljivo, Nogometni savez Španije dozvolit će Barceloni da uslijed problema s povredama dovede još jednog fudbalera i registruje ga iako je prelazni rok završen.

Uslov Kataloncima će biti da dovedu igrača iz nekog drugog kluba iz La Lige ili da to bude igrač koji je trenutno bez angažmana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova procedura bit će im odobrena tek kada u Nogometni savez stigne medicinska dokumentacija doktora koji je operisao Dembelea a koja će dokazati težak stepen povreda i dug period oporavka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Cuj uzasna vijest,covjek od ove 2 sezone u Barci 90% vremena povrijedjen
8 1
kiklop
Nisi u toku zbivanja, ako mislis da je on los igrac, na zalost sklon povredama ali je strasan kad je zdrav, dokazao je u Dortmundu i Barceloni ono malo sto je igrao
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti