Fudbalski savez Španije dozvolit će Barci angažovanje jednog igrača: Koga će Katalonci dovesti?

Traži se zamjena za Dembelea

Fudbalski savez Španije dozvolit će Barci angažovanje jednog igrača: Koga će Katalonci dovesti?

Fudbalski savez Španije dozvolit će Barceloni, nakon što dobije dokumentaciju o povredi Ousmanea Dembelea, da dovede jednog fudbalera.

Iako je prelazni rok završen u Španiji prije 10-ak dana, Barcelona će dobiti priliku da dovede jednog igrača uslijed silnih problema s povredama s kojima se suočila.

Podsjetimo, danas je katalonski klub potvrdio kako će Dembele zbog povrede biti 'out' čak šest mjeseci, a od ranije je povrijeđen Luis Suarez koji također više mjeseci neće biti u timu.

Uslov od strane Nogometnog saveza bit će da igrač kojeg Barca dovede mora biti iz drugog kluba u La Ligi ili igrač bez angažmana. Ovaj zakon stupit će na snagu od trenutka kada doktor koji je operisao Dembelea bude dostavio svu dokumentaciju koja potvrđuje stepen povrede kod Francuza.

Španski mediji već su se počeli baviti špekulacijama koga će višestruki prvak Evrope i Španije dovesti.

Među tim igračima su William Jose iz Real Sociedada, Lucas Perez iz Deportivo Alavesa, Loren Moron iz Real Betisa i Angel Rodriguez iz Getafea.

Prvi dvojac bi u ovom trenutku možda bio preskup za Barcu obzirom da ih Sociedad i Alaves ne bi pustili za malu svotu novca, a Barca bi morala brzo reagovati i možda bi se zaletjela te pogriješila. S druge strane, izgledna opcija nije ni Moron kojeg je trener Barce Quique Setien trenirao i nije oduševljen previše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zato je, prema pisanju Španaca, najizglednija opcija veteran (32) Getafea Rodriguez. Iako je već u poznim igračkim godina,a on je ove sezone postigao čak 13 golova i najbolji je igrač kluba iz predgrađa Madrida koji trenutno zauzima mjesto koje vodsi u Ligu prvaka naredne godine. Njega bi Getafe navodno pustio za 10 miliona eura.

Zbog silnih problema sa povredama trener Katalonaca bio je prisiljen u posljednjim sedmicama nekoliko igrača iz omladinskog pogona promovisati u seniore. To su za sada bili Inaki Pena, Ronald Araujo, Riqui Puig, Alex Collado i Ansu Fati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ELBalkanico
Ovako stoji pravilo Spanskog Nogometnog Saveza Ako ce jedan igran zbog povrede ostati van terena na period duzi od 4 i pol mjeseca, isti klub ima pravo potpisati zamjenu za tog igraca izvan prelaznog roka, uvijek i kada taj igrac ima spansku federativnu dozvolu (prva ili druga spanska liga). Isti igrac nema pravo nastupa u Ligi Prvaka ili bilo kojem drugom tacmicenju koje ne organizuje pomenuti savez. Sad ti sam saberi, udizmi, pa skontaj je li United mogao potpisati
2 0
NKZ1922
Ko je Manchester Unitedu dozvolio da dovodi nove igrace van prelaznog roka, kad su protiv PSG igrali bez 12 igraca?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi