Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat sezone u Europa cupu

Odličan nastup bh. skijašice

Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat sezone u Europa cupu

A. Čaušević

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija je u švicarskoj Crans-Montani ostvarila svoj najbolji ovosezonski rezultat u Europa cupu.

Muzaferija je utrku superveleslaloma završila na 10. mjestu. Niz stazu se spustila za 52.75 sekundi te je za pobjednicom Jasminom Suter zaostala sekundu i 18 stotinki.

Sada Muzaferija ima 29 osvojenih bodova u superveleslalomu, dok je u generalnom poretku do sada skupila 45 bodova. Preostalih 16 bodova skupila je u utrkama spusta.

Ova 20-godišnja Visočanka je sredinom januara osvojila i svoje prve bodove u Svjetskom skijaškom kupu, a novi nastupi s najboljim skijašima svijeta je očekuju narednog vikenda kada će se u Crans-Montani voziti dva spusta.

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
Svaka cast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi