Ovo su postave za derbi 24. kola Serije A

Lazio ili Inter?

Ovo su postave za derbi 24. kola Serije A

Fudbaleri Lazija i Intera za nešto manje od sat vremena na Olimpicu u Rimu počinju derbi susret 24. kola italijanske Serije A.

Ovo je utakmica u kojoj će obje ekipe biti na ispitu zrelosti i morati pokazati da su spremne osvojiti titulu šampiona.

Trenutno Lazio i Inter zaostaju četiri odnosno tri boda za Juventusom koji je lider, ali naravno imaju meč manje. Inter pobjedom može ponovo na prvu poziciju dok bi se Lazio primakao Staroj dami na samo minus jedan.

Oba trenera odabrala su početne postave za ovu utakmicu, a one izgledaju ovako:

Lazio: Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Marusic, Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Jony; Caicedo, Immobile

Inter: Padelli; Godin, De Vrij, Skriniar, De Vrij; Candreva, Barella, Brozović, Vecino, Young; R Lukaku, Lautaro Martinez.

Dakle, u ekipu Intera se nakon suspenzije vratio Lautaro Martinez što je sigurno veliki plus za Nerazzure. S druge srane, Antonio Conte je na klupi ostavio Christiana Eriksena i Alexisa Sancheza što možda i nije neko veliko iznenađenje obzirom da su obojica u posljednje vrijeme vše na klupi nego na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kod Lazia jedini problem je povreda kapitena Senada Lulića kojeg na terenu neće biti još nekoliko utakmica.

Susret u Rimu počinje od 20.45 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gif
Forza Inter
5 1
Samo_Realan
Lazio uzima hladno
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi