Skandal u Portugalu kakav se rijetko viđa: Igrač Porta odlučio napustiti teren zbog rasizma

Saigrači ga pokušavali zaustaviti, ali uzalud

Skandal u Portugalu kakav se rijetko viđa: Igrač Porta odlučio napustiti teren zbog rasizma

Fudbaleri Porta pobijedili su večeras u gostima Guimarares sa 2:1 u okviru poirtugalskog šampionata, a susret će biti pamćen po tome što je napadač gostiju Moussa Marega 20 minuta prije kraja odlučio napustiti teren.

Nije bila u pitanju ni odluka trenera, ni povreda, već odgovor na rasističke uvrede s tribina od strane domaćih navijača.

Marega je odlučio da u 70. minuti napusti teren, a zanimljivo je da su ga saigrači u tome pokušali zaustaviti na sve načine. Ipak, njegov karakter mu nije dozvolio da nastavi utakmicu i napustio je teren uprkos silnim naporima od strane saigrača da nastavi meč.

Ovo je svakako postao veliki problem za lige širom Evrope, a najviše smo sličnih scena mogli vidjeti u Italiji u proteklom periodu. Ipak, vrlo rijetko smo imali priliku vidjeti ovakvu situaciju u kojoj se igrač sam odlučuje da napusti teren...

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Manje bitna informacija u cijeloj priči je ta da je Poto slavio sa 2:1, a da je upravo Marega postigao jedan pogodak.

Na OVOM linku možete vidjeti kako je izgledao njegov izlazak s terena.

Promo

Top Komentari

glupko
bravo momak, pametna odluka
15 1
hadys
Ovo je Evropa koja nama prodaje muda pod bubrege,fuj.Svaka čast za igraća
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi