"Barcelona zna kakvu štetu nam je nanijela, pravila nisu fer..."
(Foto: EPA) Generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

U Leganesu ogorčeni nakon transfera Braithwaitea

"Barcelona zna kakvu štetu nam je nanijela, pravila nisu fer..."

Barcelona je pronašla svoje prinudno pojačanje u napadu. Katalonci su dobili odborenje LaLige da dovedu novog igrača (mimo prelaznog roka) nakon teške povrede Ousmanea Dembelea, a to su jutros i zvanično učinili.

Klub sa Nou Campa je isplatio otkupnu klauzulu i Leganes nije imao izbora. Ponajbolji igrač tima iz predgrađa Madrida Martin Braithwaite je otišao u Barcelonu.

Leganes je odmah tražio od LaLige da mu se također dozvoli naknadni transfer - što je odbijeno.

Zbog te činjenice je izuzetno frustirana bila predsjednica kluba Vitoria Pavon, ali i generalni direktor Marin Ortega.

"To je nešto što smo već mogli predvidjeti i sigurno nas je učinilo slabijima... Nema se ništa više tu reći, šteta je već nanesena", istakla je Pavon.

Ortega je, sa druge strane, bio nešto rječitiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Aktuelna regulativa je štetna za integritet takmičenja i protiv prava svih klubova da se takmiče pod jednakim uslovima. Nanesena nam je gotovo nepopravljiva šteta, ali potrudit ćemo se da riješimo i ovo", izjavio je Ortega, pa dodao:

"Barcelona zna koliku nam je štetu nanijela jer nam je otišao Braithwaite... Vjerujemo da pravilo nije fer. Barcelona je profitirala zbog postojeće regulative. Oštećena strana je Leganes."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
Hebem vam mater i pravila.Smecari jedni sjebi neku ekipu to je najbolje.Cuj ne mogu oni dovodit..bitno je da farsa moze.Glupo pravilo do bola.Pa brate koji qurac ti sluzi omladinska liga.
4 2
JulianNagelsmann23
A od kada vam pišem... Pa barca i real su uništili ligu. Koliko su donijeli ugledu lige, toliko su je uništili u svim stupovima poslovanja. Plaće igračima, tv prava, sponzorstva itd sve samo barci i realu a ostalih 18 neka pate. A da ne pričamo o prevarama itd... Ne mrzim niti jedan klub, volim nogomet ali treba gledat realno
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi