Bayern protutnjao Londonom i istakao kandidaturu za najviše domete!

Gnabry i Lewandowski 'sredili' Chelsea

Bayern protutnjao Londonom i istakao kandidaturu za najviše domete!

Fudbaleri Bayern Minhena pregazili su Chelsea u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridge stadionu (0:3) i na taj način već jednom nogom otišli u četvrtfinale ovog takmičenja. 

Bavarci su u Londonu odigrali utakmicu kao iz udžbenika i u svim fudbalskim segmentima nadigrali Plavce.

Chelsea je bio ravnopravan samo u prvih 7-8 minuta, a poslije toga je 90 posto utakmice pripalo gostima. Lewandowski prijeti dva puta, prvo u 15. pa 27. minuti, ali Caballero oba puta siguran. Prije toga je pokušao i Coman ali pored gola.

Kasnije je imao i Thomas Muller dvije velike prilike. Prvi put šutira pored gola, a drugi put pogađa prečku. To je bilo to što se tiče prvog dijela susreta.

Na samom startu drugog dijela Lewandowski dodaje do Gnabryja, a ovaj lako matira Caballera za vodstvo Bayerna. Samo pet minuta kasnije isti scenariji. Lewa do Gnabryja i bilo je 0:2. Tada je blo jasno da će se Chelsea teško vratiti u meč.

Poslije je Gnabry imao još jednu stopostotnu šansu za 0:3 i hat-trick, ali šut odlazi preko gola. Ipak, nekoliko minuta kasnije Robert Lewandoewski trese mrežu domaćina i to je bilo konačnih 0:3.

Do kraja meča Chelsea je ostao sa desetoricom jer je pocrvenio Marcos Alonso.

U revanšu u Minhenu Chelsea vjerovatno s ovakvom igrom nema šta tražiti, ali lopta je okrugla i treba sačekati i drugih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi meč osmine finala Lige prvaka:

Chelsea - Bayern 0:3

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...pobijede raspali Chelsea i odmah favoriti za trofej...hahahahahaha...budimo realni,Liverpool bi ih otresao kao i prosli put.
2 13
Sloboda
Super Bayern... super Bayern...
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi