Zrinjski preko Tuzla Cityja do polufinala Kupa BiH!

Pobjeda Plemića u Mostaru

Zrinjski preko Tuzla Cityja do polufinala Kupa BiH!

Danas je pod Bijelim Brijegom odigran četvrtfinalni meč Kupa BiH između Zrinjskog i Tuzla Cityja. Zrinjski je slavio pobjedu rezultatom 2:1 i prošao u polufinale.

Susret je počeo velikom prilikom za Zrinjski. Filipović je u četvrtoj minuti odlično centrirao, Jakovljević pokušao, ali je golman gostiju odlično reagovao.

Naradno veliko uzbuđenje u Mostaru je viđeno u 16. minuti, kada je Zrinjski i stigao do prednosti. Filipović je ponovo ubacio, a Jakovljević pogodio glavom za 1:0.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u 30. minuti. Odlično je Nukić šutirao sa 20 metara, ali je Soldo još bolje intervenisao.

Do kraja prvog poluvremen je viđeno još par opasnih situacija pred golom Tuzla Cityja, ali promjene rezultata nije bilo.

Na otvaranju drugog dijela nije bilo previše uzbuđenja, a onda su gosti u 62. minuti poravnali. Tuzla City je dobio slobodnjak na 20-ak metara do gola Zrinjskog, Vojo Ubiparip je sjajno šutirao i pogodio za 1:1.

U 73. minuti se golman domaćih Soldo poigravao pred svojim golom, izgubio je loptu, a fudbaler Tuzla Cityja Nermin Crnkić (koji je u igru ušao u nastavku) ju je smjestio u mrežu. Na Soldinu sreću, arbitar je dosudio faul u napadu, pa od gola za preokret gostiju nije bilo ništa.

Treba istaći da su gosti burno protestovali zbog odluke sudije da svira faul u napadu, a zbog protesta je trener Tuzla Cityja Elvir Baljić dobio i javnu opomenu.

U 78. minuti se u izglednoj situaciji našao Barbarić, ali je glavom šutirao preko gola.

A onda dolazi 81. minuta, Ibanez ubacuje iz slobodnjaka, a Ćorluka koristi lošu rekaciju golmana i odbrane gostiju i pogađa za 2:1.

Do kraja je ostalo 2:1, pa je Zrinjski proslavio plasman u polufinale Kupa BiH. Treba istaći da je Tičinović u sudijskoj nadoknadi poslao loptu iz leđa golmana Tuzla Cityja, ali je ovaj gol poništen zbog ofsajda.

Kup BiH, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski - FK Tuzla City 2:1

Zrinjski: Soldo, Čirjak, Zlomislić, Kunić, Barbarić, Jakovljević, Ibanez, Rustemović, Mišković, Filipović, Tičinović.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Beganović, Sarčević, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Ubiparip, Sesar, Morris.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

M00starskiRambo
MOSTAR JE CRVEN, MOSTAR JE VELEŽ!!!
10 8
starmac
Čist gol ko suza.Krađa klasična.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije