Prođe Štilić Bosnom kroz gradove

I u Banjaluci pokazao magiju

Prođe Štilić Bosnom kroz gradove

A. Čaušević

U Premijer lige BiH se s vremena na vrijeme pojavi igrač koji je daleko iznad nivoa takmičenja. Jednostavno na prvu odskače od ostalih. U ovoj sezoni to je Semir Štilić. 

Štilić je u 20-godinama bez daha ostavljao Poljake, u dresu Lecha je žario i palio stadionima u toj zemlji, svojevremeno je s tim timom izbacio i slavni Juventus. Onda je bio malo u Ukrajini, Turskoj, Kipru, pa ponovo u Poljskoj.

Kući se vratio prošlog ljeta. Nakon bogatog međunarodnog iskustva stigao je u svoj Željezničar. Možda da nadoknadi propušteno jer niti jednom igraču nije isto igrati za klub kojeg volite i onaj na čijem platnom spisku.

Za nekoliko mjeseci pokazao je da je u pitanju vanserijski igrač jer kao da mu je u genima da postiže golčine za tv špice. Kao da je pretplaćen na majstorije o kojim će se pričati danima, sedmicama, mjesecima... Svaka nova donese nešto posebno.

Nekad se su na stadionu Grbavica, dok primat nisu preuzeli moderni "svi u crnom" navijački trendovi znali čuti prerađeni stihove iz dobro poznate sevdalinke Bosno, moja, divna, mila.

Dolina ćupova je nepresušni izvor fudbalskih talenata s toga su navijači Željezničara znali onako od srca kada ih ponese zapjevati "Bosno, moja, divna, mila, u tebi je Grbavica škola fudbala...", posljednji u nizu s magijom u nogama je Štilić.

Klasa i lider

Ljubitelji fudbala u BiH trebaju biti sretni što jedan igrač takvog kalibra igra na bh. terenima i što imaju mogućnost da ga gledaju. Ove sezone je svoju magiju pokazao u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjaluci. To nije uradio na bezveze način običnim golovima.

Zabio je Zrinjskom pod Bijelim Brijegom, tuzlanski Tušanj je zanijemio poslije loba sa ivice kaznenog prostora, na stadionu Asim Ferhatović Hase je u sarajevskom derbiju je školski zabio iz slobodnjaka, a jučer u gradu na Vrbasu čudesnim golom odveo Željezničar u polufinale Kupa.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Najveći sretnici su navijači Plavih jer upravo igra u njihovom omiljenom timu i mogu ga gledati iz sedmice u sedmicu. Sretnici su i mlađi igrači tima s Grbavice koji imaju mogućnost da svakodnevno treniraju i upijaju znanje. Pokazala je to i scena iz finiša meča protiv Borca.

Mladi Semir Dacić se našao u kolosalnoj šansi, nije pogodio, a Štilić mu je prišao i poput pravog vođe ga ohrabrio. "Nema veze, lutko, sve si odlično odradio", rekao je kapiten Plavih svom mlađem kolegi. Možda ta situacija najbolje pokazuje ko je Štilić. Klasa od igrača i istinski lider.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
To mora da je magija bebo
16 3
Velezovac231
Stvarno ste naporni vise.. nemate sta pisat pa sto puta jedno te isto..
6 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi