Hladni Marinović ili temperamentni Musemić: Ko je bolje startao?

Sadašnji i bivši treneri FK Sarajevo

Hladni Marinović ili temperamentni Musemić: Ko je bolje startao?

A. Čaušević

Ko god je pristao da naslijedi Husrefa Musemića znao je da ga ne čeka uopšte lagan zadatak. Legendarni stručnjak iza sebe ima rezultate, trofeje i ljubimac je navijača FK Sarajevo. 

Musemić je osoba koji živi i osjeća FK Sarajevo zbog čega je veoma temperamentno i strastveno doživljavao svaku utakmicu na klupi Bordo tima i vrlo emotivno ispratio svaki gol i pobjedu.

Iako se njegov posljednji mandat u koševskom premijerligašu završio možda i na neslavan način činjenica da je u Titovu 38b donio duplu krunu i postao najtrofejniji stručnjak u historiji se ne može tek tako baciti niz Miljacku.

Klupska uprava je odlučila da Musemića na trenerskoj funkciji naslijedi Vinko Marinović koji je po svom karakteru sušta suprotnost od svog prethodnika - miran, hladan, ravnodušan.

Marinović praktično ne pokazuje emocije, djeluje mirno i spokojno bez obzira na situaciju. Ostavlja dojam osobe koja drži sve pod kontrolom, ne paniči i definitivno zna šta radi.

U modernom fudbalu najvažniji su rezultati. Marinović je na prva tri meča ostvario maksimalan učinak i ako se povuče paralela sa Musemićevim prethodnim mandatom učinak obojice trenera je manje više izjednačen.

Musemić je u septembru 2017. godine ostvario tri pobjede u ligaškim duelima. Pali su Vitez (4:0), Široki Brijeg (2:0) i Radnik (1:4), dok je u međuvremenu ispao iz Kupa BiH poslije poraza na penale od Mladosti DK.

Na drugoj strani Marinović je također na tri prva ligaška duela ostvario isto toliko pobjeda. Protiv Tuzla Cityja (6:2) i Mladosti (2:1) na domaćem te Borca (0:2) na gostujućem terenu.

Bivši selektor U21 reprezentacije BiH je uspio u prvom cilju. Sarajevo u treći dio sezone ulazi sa prvog mjesta, a naredni ispit za Bordo tim je fenjeraš Zvijezda 09 na stadionu Asim Ferhatović Hase i za očekivati je da Marinović nastavi seriju pobjeda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gameon
Vinko Marinovic jedan je od nas
13 3
Armin29
Husref Musemic je jedan od nas
11 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi