Bajevićevi aduti iz Premijer lige: Jedan povratnik, dvojica novajlija

Da li će dobiti šansu u susretima baraža?

Bajevićevi aduti iz Premijer lige: Jedan povratnik, dvojica novajlija

S. Mlaćo

Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Dušan Bajević objavio je spisak nogometaša na koje računa za susrete baraže.

Naša reprezentacija 26. marta igra u Zenici protiv Sj. Irske, a Bajević je objavio spisak od 29 imena.

Radi se o širem spisku, te se svi pozvani vjerovatno i neće naći u kombinaciji.

Bajević se odlučio za tri imena iz Premijer lige. Radi se o golmanom Vedranu Kjosevskom, desnom beku Branimiru Cipetiću, te vezisti Amaru Rahmanoviću.

Vedran Kjosevski je član Željezničara koji se vratio u prvi tim, odnosno ponovo postao glavna opcija Amara Osima među stativama.

Na gol se Kjosevski vratio u sarajevskom derbiju pred kraj prošle godine na Koševu kada je Željezničar slavio 3:1, te je od tada upisao svih pet nastupa.

Primio je tek tri pogotka, a i ranije je pozivan u reprezentaciju. Zvanični nastup nije ubilježio, a teško je očekivati i da će sada s obzirom da su mu konkurenti Asmir Begović, Ibrahim Šehić i Jasmin Burić.

Sigurno da će mu poziv dobro doći prije svega za samopouzdanje s obzirom da je jedno vrijeme bio tek treća opcija na golmanskoj poziciji u Željezničaru, a nerijetko je susrete pratio i sa tribina.

Novo ime u Zmajevima je Branimir Cipetić (24), sjajni desni bek Širokog Brijega. Ove sezone upisao je 18 nastupa u PL uz šest asistencija, a dodao je i dva nastupa u Kupu BiH.

Ponikao je u Hajduku, a nastupao je u Španiji za Alicante B, Torrevieju, Elche, te Vitoriu. U julu prošle godine stigao je na Pecaru.

Već mjesecima se špekulisalo da će dobiti poziv u reprezentaciju, a to se sada i desilo.

Treće ime na spisku je također novajlija u reprezentaciji. Radi se i vezisti FK Sarajevo Amaru Rahmanoviću.

Rahmanović pruža sjajne partije u drugom dijelu sezone i glavna je violina tima koji sa klupe predvodi Vinko Marinović.

Nastupao je za omladinske selekcije naše zemlje, a ove sezone u dresu bordo tima u tri takmičenja ubilježio je 16 nastupa uz tri pogotka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Koševo je stigao iz NK Celje 2017.godine i jedan je od najvrijednijih eskponata.

Nastupao je i za NK Maribor, FC Koper, NK Istra, Olimpik, NK Novi Poraz, a ponikao je u FK Sloboda.

Top Komentari

Deladela
Stila umjesto kjosevskog nema potrebe za cetvrtim golmanom.
7 0
roki-rokic
Sprdjne od spiska.Samo me cudi da je i Bajevic pristao da bude marioneta i da samo spisak procita koji mu se napise.Kakav bolan Rahmanovic,Kojevski,Sabanadzovic,Duljevic,Zukanovic,Loncar itd.Gje su Demirovic,Hotic,Vrancic. Stilic moze predavanje da drzi o nogometnoj igri ovim koji su na spisku iz veznog reda.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije