Šest godina je prošlo, a Mourinho još nije dobio knock out meč Lige prvaka

Loša serija Portugalca

Šest godina je prošlo, a Mourinho još nije dobio knock out meč Lige prvaka

Jose Mourinho je večeras još jednom ispao iz Lige šampiona, pa je tako postalo jasno da ni nakon 10 godina neće osvojiti svoju treću titulu u ovom takmičenju. 

Čini se da nikada nije bio dalje od toga nego sa Tottenhamom ove sezone jer je njegov tim izgledao očajno. Na stranu sve povrede, ipak si nije smio dopustiti ovako loš fudbal protiv Leipziga.

Njegovi Pijetlovi su izgubili oba meča - 0:1 i 0:3, a to je već osam zaredom mečeva u kojima Mourinho ne zna za pobjedu u knock out fazi Lige prvaka.

Posljednji put je u toj fazi nekoga pobijedio kao trener Chelseaja u aprilu 2014. godine. Tada su Plavci dobili PSG sa 2:0 i prošli u polufinale.

Od tada Mourinho više ne zna za pobjedu u eliminacionoj fazi. Vodio je Chelsea u dva polufinalna meča protiv Atletica te sezone, pa naredne u dva meča osmine finala protiv PSG-a, pa je onda prešao na klupu Manchester Uniteda gdje je bio neuspješan dva puta protiv Seville u osmini finala i sada protiv Leipziga kao trener Tottenhama.

To znači da je u prethodnih osam mečeva knock out faze zabilježio samo tri remija i čak pet poraza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati i to da je ovog puta bio zaista osakaćen jer nije mogao računati na vrlo bitne igrače kao što su Harry Kane ili Son Heung min, ali to svakako ne smije biti izgovor za očajnu igru njegovog tima u ova dva susreta.

Tottenhamu sada ostaje da se okrene domaćem prvenst vu kroz koje će pokušati da izbori Ligu prvaka i naredne sezone iako će to biti jako teško.

Top Komentari

tbra
Njegovo je proslo. Nikakvu igru nema.
7 2
Konj konjski
Smijesan trener.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi