IZ FSS poručuju: Nećemo ni ići u Oslo ako ne dobijemo garanciju

Meč baraža pod znakom pitanja

IZ FSS poručuju: Nećemo ni ići u Oslo ako ne dobijemo garanciju

Reprezentacija Srbije trebala bi 26. marta u Oslu igrati polufinalni susret play offa za plasman na Euro, ali taj meč u ovom trenutku je pod velikim znakom pitanja. 

Zbog epidemije koronavirusa mnogi sportski događaji su otkazani. Masovno se prekidaju i najjače evropske lige, a igrači iz Serije A će teško zaigrati za svoje reprezentacije krajem mjeseca.

Također, rigorozne su i kontrole na brojnim granicama, ljudi se boje otići van države pa tako postoji i strah u Fudbalskom savezu Srbije šta će biti s njihovim igračima ako otputuju u Norvešku na pomenuti susret.

Direktor Fudbalsko saveza Vladimir Matijašević u razgovoru za Sportski žurnal kaže kako Srbija neće ni putovati u Oslo osim ako ne dobije garanciju od domaćina da igrači mogu ući u zemlju.

"Sigurno nećemo ni krenuti na put ukoliko ne dobijemo napismeno od domaćina garancije da će naši igrači moći da uđu".

Osvrće se i na problem s igračima iz Serije A.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pitanje je da li će ih pustiti iz Italije, ako i dođu sigurno će odmah ići na pregled. Sve bismo to dobro organizovali, međutim ne mogu još ništa da kažem šta će biti. U svakom slučaju čekamo i odgovor iz UEFA i FS Norveške", dodaje on.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je već poslao dopis UEFA-i i zamolio je da odgodi susret protiv Sjeverne Irske koji je planiran također za 26. mart.

Top Komentari

goofy
Nemojte nigdje ni ici svakako je "ceo svet protiv srbije" i ovo sa coronom je "svetska zavera" i sve protiv napacene srbije
1 0
Svojprisebi
Ovo je svetska zavera protiv arapa samo pricekaj loma. Sve da bi se sirio israhell
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi