Hoće li Haaland već tokom ljeta promijeniti klub?
Foto - EPA

Raiola radi s Juventusom

Hoće li Haaland već tokom ljeta promijeniti klub?

M. Šljivak

Mladi napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland zadivio je apsolutno sve u svijetu fudbala.

Ovaj 19-godišnjak je na početku sezone briljirao u dresu Salzburga, da bi ove zime prešao u tim iz Dortmunda za svega 20 miliona eura.

Haaland je odabrao Borussiju kao tim gdje najviše može napredovati. Tamo je nastavio sa čudesnim partijama i ukupno je ove sezone zabio 40 golova u 33 utakmice.

Ipak, kako tvrdi Bild, Haaland bi već tokom ljeta mogao napustiti klub. Torinski Juventus spreman je da ga otkupi od Borussije i to za cifru od 75 miliona eura, kolika mu je u klauzula u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bitnu ulogu u svemu bi mogao imati poznati agent Mino Raiola. On je u sjajnim odnosima s Juventusom, a vodi brigu o karijeti sjajnog Norvežanina i neće biti nikakvo čudo ako Haaland završi u Juventusu.

Torinski tim je u potrazi za klasičnim napadačem, a pored Haalanda sa Starom damom se još povezuje i Mauro Icardi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

eye of the tiger
Joj kad pocnete da pisete gluposti dodje mi da vas blokiram za sva vremena.Covjeka mogu tek od iduceg ljeta otkupiti za tu otkupnu klauzulu a ne ovog debili
5 0
Sloboda
Hoće, iskoristio je ovu pauzu i već bio u 10 evropskih gradova i potpisao 10 novih ugovora tako da ćemo ga sledeće sezone gledati u svim najjačim ligama je evrope a bio je inače i u Sarajevu na probi al se nisu dogovorili.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi