Musemić: Sarajevo bi me, po nekoj logici, trebalo pozvati da proslavimo titulu

Bivši trener bordo tima za Sportsport.ba

Musemić: Sarajevo bi me, po nekoj logici, trebalo pozvati da proslavimo titulu · Intervju

S. Grebović

Dupla kruna prošle sezone i drugo mjesto na tabeli prije prosljednjeg kola jesenas nisu bili dovoljni Upravi FK Sarajevo da ukažu povjerenje Husrefu Musmiću i u nastavku.

"U ponedjeljak 02. decembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima održana je hitna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić, razrješava funkcije šefa stručnog štaba. Usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima", glasilo je saopštenje kluba iz Titove 38b tog dana.

Taj je potez čelnika FK Sarajevo izazvao dosta pažnje u bh. javnosti. Ostalo je upamćeno da je u jednom intervjuu za TV Hayat pustio i suzu zbog ovog poteza Uprave tima sa Koševa.

Danas, tri mjeseca kasnije, Husref Musemić je malo razbistrio um i odlučio dati intervju za Sportsport.ba.

Gospodine Musemiću, s obzirom da ste u januaru operisali žuč, kako se sada osjećate?

"Hvala Bogu sada se osjećam odlično. Imao sam određenih zdravstvenih problema, ali to je sada iza mene. Zdravlje je ipak najpreče."

Kada ste odlazili iz FK Sarajevo rekli ste da vam je potreban odmor, da ste umorni od svega. Jeste li se poželjeli novih izazova?

"Upravo tako. Odmor mi je bio prijeko potreban. Sada imam dosta slobodnog vremena. Teško je bez fudbala, pogotovo ovih dana zbog koronavirusa, ali šta je tu je. Iskreno bilo je dosta ponuda, ali nisam se uspio dogovoriti ni sa kim. Ono što je sigurno da ne bi više nikoga vodio iz Bosne i Hercegovine. Otvoren sam samo za inostrane angažmane, ali za domaće više ne."

Prethodnih dana kormilo Tuzle City napustio je Elvir Baljić i na njegovo mjesto došao Zlatan Nalić. U medijima se špekulisalo i Vaše ime, ima li istine u tome?

"Da tačno je. Bilo je kontakta, ali odbio sam. Kao što sam rekao, u Bosni i Hercegovini ne bi nikoga više vodio."

Kako sada iz ove perspektive navijača gledate na utrku za naslov u BH Telecom Premijer ligi? 

"Sarajevo je u ovom momentu vodeće sa tri boda prednosti i mislim da ima najviše šansi da opet ode do kraja. Željezničar je tu blizu na drugom mjestu i glavni je konkurent gradskom rivalu za naslov prvaka. Iskreno sumnjam da se Zrinjski tu može uključiti. Možda griješim, ali čisto sumnjam da je to moguće jer je sedam bodova velika razlika."

Ukoliko bi Sarajevo otišlo do kraja i odbranilo titulu, da li biste se pojavili na proslavi?

"Haha, po nekoj statistici više sam vodio ekipu od Marinovića i nekako je logično da se tu pojavim. Ko zna, sve je to u pretpostavci da će Sarajevo na kraju slaviti. Ko zna šta će biti..." 

Otkazi su u BH Telecom Premijer ligi postali dosta česti ukoliko se uveže par loših rezultata. Kako gledate na to?

"Nemam ništa pametno za reći po tom pitanju. Imao sam i ja rezultate pa sam dobio otkaz. Baš sam neki dan pričao sa jednim prijateljem kako takve stvari po nas trenere štete našem ugledu. To je više kao na traci postalo..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imate li neku poruku za navijače FK Sarajevo?

"Klubu i navijačima od srca želim da se raduju na kraju sezone kao i prošle i da zabilježimo (op.a. Sarajevo) što bolji rezultat i u Evropi" poručuje Husref Musemić na kraju ovog razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Mozes doci u Mostar da je sa Zrinjom proslavis
1 17
E.Car
Koju titulu Husrefe?!?!?!? Prvo skoči pa reci hop.
3 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi