Samir Memišević objasnio sve "tajne" svog transfera iz Radnika u Groningen

Javio se za SportSport.ba

Samir Memišević objasnio sve "tajne" svog transfera iz Radnika u Groningen

E. Čaušević

Iako fudbalska lopta širom svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini zbog pandemije izazvane koronavirusom miruje već nekoliko sedmica, u Bijeljini nije dosadno. 

Naime, za danas je zakazana Skupština Radnika na kojoj bi se trebalo raspravljati o statusu predsjednika i direktora kluba Mladena Krstajića i Nebojše Tomića, a u svu priču upetljan je i bh. reprezentativac Samir Memišević, odnosno njegov transfer iz Radnika u Groningen.

Krstajićevi "protivnici" tvrde da su neke stvari iz tog transfera prekrivene velom tajne, te da je Radnik finansijski oštećen, pa je SportSport.ba kontaktirao Memiševića koji je objasnio o čemu se zapravo radi.

"Povodom medijiskih natpisa, koji se odnose na moj prelazak u Groningen, u cilju istinitog informisanja, želim istaći da sam u FK Radnik došao na nagovor i molbu Mladena Krstajića i Nebojše Tomića. Pored činjenice da sam u Srbiji imao dosta finansijski jače ponude zbog činjenice da sam pristao igrati u Radniku za 600 KM, tražio sam procente od mog eventualnog narednog transfera", počeo je Memišević i nastavio.

"Pošto Groningen, klub u koji sam prešao nije pristao na obeštećenje, zaključio sam sporazumni raskid ugovora sa FK Radnik. Pošto se radilo o sporazumnom raskidu FK Radnik obeštetio sam vlastitim sredstvima. Procenti od mog narednog transnfera ugovoreni su u sporazumnom raskidu i isti su aneksom promjenjeni na instistiranje Mladena Krstajića koji je želio još više koristi za FK Radnik. Dakle, ono što je objavljeno na nekim portalima apsolutno ne odgovara istini".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovim putem želim se zahvaliti upravi kluba na čelu sa Mladenom Krstajićem s čijom pomoći sam krenuo na svoj dalji fudbalski put! I na kraju kažem i da je u najmanju ruku nekorektno, a i po pravilima FIFA-e, ali i domaćeg zakonodavstva zabranjeno da se javno iznose podaci o mojim primanjima", zaključio je Memišević.

Podsjećamo, Memišević je na ljeto 2016. godine napustio Radnik i potpisao je za Groningen. Član holandskog kluba bio je do prije nekoliko sedmica kada je odlučio da prihvati ponudu kineskog Hebei China Fortune.

Top Komentari

Bospol
Momak laze nije normalno..reci istinu da nikad ne bih otisao u Holandiju da nije bilo Krstajica i da na osnovu duga kojeg Schalke 04 ima prema Krstajicu.Da pojasnim.Predsjednik Schalke ima jake konekcije sa Fc Groningen gdje Schalke salje svoje igrace na kaljenje u Holandiju. A dug predsjednika Schalke prema Krstajicu je na taj isplacen da Memisevic potpise za Groningen na 3 godine sto je i uradjeno.Krstajic se ogradio na njegova primanja u Holandiji i procenat od narednog transfera.S druge strane svima je napravio novac i treba da mu budu zahvalni.U Holandiju se dolazi jako tesko sa pasosom BiH jer igracu starijem od 21 god moras dati ugovor minimalno 1 god i platu od 400.000 eura bruto...a to su jaka primanja za Holaniju
4 1
BN78
Prava adresa je Nebojša Tomić,od silnih obećanja šta će Radnik da postane od strane Krstajića i njegove desne ruke Tomića,ostalo je mrtvo slovo na papiru,Radnik je postao poligon za prodaju igrača,a ne poboljšanje sčortskih rezultata.Mada ni ova bagra koja je danas imenovana na čelo kluba ništa nije bolja.Mićo se sveti Krletu sto nije dobio pare od ovog transfera,izradilo ga Neša.Sada će sa Perkovićem na čelu uzimati sve.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije