Rummenigge o ugovoru za Flicka: Jupp ga je preporučio, a njegova igra donosi užitak navijačima...
Foto - EPA

Oglasio se prvi čovjek kluba

Rummenigge o ugovoru za Flicka: Jupp ga je preporučio, a njegova igra donosi užitak navijačima...

M. Šljivak

Hansi Flick ostat će na klupi minhenskog Bayerna u naredne tri godine.

Ovaj 55-godišnji stručnjak preuzeo je u novembru ekipu od Nike Kovače i odradio je zaista sjajan posao, pa mu je rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo ponuditi ugovor do 2023. godine, što je Flick prihvatio.

Karl-Heinz Rummenigge je za Bild otkrio da je Bayern veoma zadovoljan angažmanom Flicka, ali da zasluge za sve ima i nekadašnji trener Jupp Heynckes.

"Način na koji tim igra pod njegovim vodstvom donosi užitak za navijače. Šta nam više treba? Hansi je vratio stil igre s kojim smo osvojili trostruku kruni 2013. godine, a i razvio je mlade igrače poput Daviesa ili Zirkzeea", rekao je Rummenigge i otkrio je:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razgovarao sam s Juppom Heynckesom o Flickovom agnažmanu. On ga je preporučio i on tvrdi da je Hansi perfektan izbor za Bayern. Definitivno me Hansi podsjeća na Juppa", rekao je Rummenigge.

Flick je vodio Bayern u 21 utakmici ove sezone i ostvario je fantastičan učinak od 18 pobjeda, jednog neriješenog rezultata i samo dva poraza.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Iskusan trener, sto bi strucnjaci rekli.. ha ha. Da nije dobio sansu, nikad nebi dokazao svoju filozofiju, kao i Pep, Zidan , Enriqe itd...
0 3
Terminator
Bilo kako bilo bolji je izbor od Nike Kovača.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi