Bivši saigrač o Seadu Kolašincu: Ponekad sam se pitao je li on zaista ljudsko biće ili je mašina?

Aogo nije imao šanse protiv bh. fudbalera

Bivši saigrač o Seadu Kolašincu: Ponekad sam se pitao je li on zaista ljudsko biće ili je mašina?

M. Šljivak

Lijevi bek Arsenala Sead Kolašinac bez dileme je fizički jedan od najspremnijih fudbalera na svijetu.

Njegove fizičke sposobnosti konstano su tema među navijačima Arsenala. Prozvali su ga i bosanski tenk, a određeni broj navijača ga naziva u Hulkom.

Nekadašnji saigrač iz Schalkea Dennis Aogo iskoristio je samo jednu riječ da opiše Seada - mašina.

Iako mu je upravo bh. fudbaler uzeo mjesto u timu iz Gelsenkirchena. Priznao je Aogo kako u duelima sa Kolašincem nije imao nikakve šanse jer je ovaj bio fizički nadmoćan.

"Sead je uništavao protivnike. Jurio je gore-dole i njegova moć na lijevoj strani je bila nevjerovatna. U direktnom duelu nisam imao gotovo nikakve šanse. Iskreno, to na početku nisam želio priznati, ali u tom periodu nisam mogao dobiti duel s njim. Tako sam umjesto rivala za poziciju postao njegov fan", rekao je Aogo i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ni povrede ga nisu mogle zaustaviti. Nekad je igrao s pokidanim mišiima i drugim dijagnozama. Pomislio sam: Je li on uopšte ljudsko biće? Bol mu ništa nije mogao, teško je vjerovati, ali bio je kao mašina", rekao je Aogo.

Kolašinac je međutim od transfera u Arsenal često zbog povreda bio van terena, ali njegova borbenost nikada nije izostala, pa nije nikakvo čudo što je dobio nadimak bosanski tenk.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Mašina bez popravke, tenk za penzije
5 2
Make075
mašina povrijedjena 300 dana u godini. :D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi