Zvijezde Bundeslige s maskama na mečevima, prekidi svako 15 minuta i onda razmak 1,5 metara?

Nevjerovatni zahtjevi za nastavak takmičenja

Zvijezde Bundeslige s maskama na mečevima, prekidi svako 15 minuta i onda razmak 1,5 metara?

Bundesliga je, čini se, prva od liga petice koja će početi nakon koronavirus pauze.

Klubovi koji se takmiče u ovoj ligi već su nekoliko sedmica u treningu i sve je spremno za nastavak sezone koji je za sada planiran za 9. maj.

List Die Spiegel jučer je otkrio kako izgledaju rigorozne mjere u dokumentu koji je potpisan između Njemačkog fudbalskog saveza i nadležnih zdravstvenih organa, a kojih će se morati pridržavati igrači i ostalo osoblje koje bude učestvovalo na utakmicama.

Tako se već od jučer zna da neće biti zajedničkog izlaska na teren između klubova, da neće biti zajedničkog fotografisanja, rukovanja itd.

Danas su procurile i neke nove informacije, odnosno zahtjevi od strane Ministarstva rada  koji nisu potvrđeni ali mogli bi biti vrlo brzo.

Spiegel prenosi da bi igrači u nastavku sezone mogli nositi specijalne sportske maske koje štite usta i nos. Utakmice bi mogle biti zaustavljene svaki put kada bi nekom od fudbalera maska skliznula s lica. Također, moglo bi se uvesti i to da svakih 15 minuta meč bude prekinut kako bi maske bile zamijenjene novim. U dokumentu se navodi da bi fudbalerima bilo naređeno da ne dodiruju maske rukama tokom meča. Zanimljivo, u tim pauzama dok se mijenjaju maske, igrači će morati biti udaljeni jedni od drugih minimalno 1,5 metara.

Suci bi također trebali imati neka specijalna ovlaštenja. Tako im je naređeno da opominju svaki nepotrebni kontakt među igračima kao što je naprimjer zagrljaj nakon gola.

Sve ovo predstavlja listu zahtjeva od strane njemačkog Ministarstva rada kao prvi nacrt uoči zakazanog povratka Bundeslige za 9. maj.

Treba dodati i to da će se utakmice do daljnjeg igrati bez prisustva publike, ali na stadionu će svejedno biti neophodno barem 300 ljudi kako bi se odigrao jedan bundesligaški meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pravila koja smo prethodno naveli osim u Bundesligi trebala bi važiti i u Cvajti.

Za kraj napomenimo i to da još uvijek nije sigurno hoće li Bundesliga početi 9. maja jer je sastanak na kojem bi to trebalo biti potvrđeno otkazan za 30. april.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
Tri pljuvanja, penal.
11 0
LOLLOL
Nek igraju samo penale
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi