Poznati su polufinalni parovi, ko će u finale? Bekrić ili Zeba?

Biramo najznačajnijeg igrača PL od 2002. do danas

Poznati su polufinalni parovi, ko će u finale? Bekrić ili Zeba?

A. Beganović

Anketa u kojoj posjetioci portala SportSport.ba biraju najznačajnijeg igrača Premijer lige od 2002. godine do danas polako ulazi u samu završnicu.

Završeno je četvrtfinale, odnosno posjetioci portala SportSport.ba izabrali su četiri najznačajnija igrača Premijer lige BiH od 2002. do danas, a to su Zajko Zeba, Samir Bekrić, Wagner i Mersudin Ahmetović.

Ranije utvrđenim žrijebom u polufinalu će snage odmjeriti Zeba i Bekrić, te Wagner i Ahmetović,  s tim da će posjetioci portala od danas do srijede svojim glasovima odlučiti putnika u finale iz prvog navedenog duela, a od srijede do petka glasaćete za boljeg iz drugog duela.

U petak kreće finale. Glasaćete preko cijelog vikenda, a pobjednika ćemo proglasiti u ponedjeljak.

Četvrtfinale:
Alen Škoro - Zajko Zeba 866:1339
Wagner - Emir Obuća 1384:859
Samir Bekrić - Nemanja Bilbija 1199:1045
Dalibor Šilić - Mersudin Ahmetović 818:1428

Polufinale:
Zajko Zeba - Samir Bekrić
Wagner - Mersudin Ahmetović

Zajko Zeba je, bez dileme, jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera koji su igrali u BiH. "Dirigent", zbog kojeg se dolazi na stadione širom BiH, igrač poteza koji nikog nije ostavljao ravnodusšnim.

Igrao je Zajko u Rusiji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, ali u njegovom fudbalskom znanju najviše se uživalo u Premijer ligi BiH, gdje je najveći trag ostavio noseći dres Željezničar.

Za Željezničar je odigrao više od 150 utakmica i pritom je uspio da osvoji dva naslova prvaka BiH i tri trofeja u Kupu, a šampion je također bio i sa Zrinjskim. U BiH je još nastupao za Olimpik, Brotnjo i Slobodu.

Samir Bekrić sigurno je jedan, bar što se tiče Premijer Lige BiH, najznačajnijih igrača sarajevskog Željezničara. Ovaj odlični veznjak 2006. godine dolazi na Grbavicu iz Gradine i u 4 sezone postaje ljubimcem domaće publike. Odlične igre donijele su mu transfer u korejski Incheon pa potom kazahstanski Tobol da bi 2012. opet došao na Grbavicu i osvojio svoj drugi i treći naslov prvaka sa Plavim. Uz tri naslova sa Plavim osvojio je i jedan pehar Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije je još igrao u Iranu i Uzbekistanu, pa se potom vraća na Grbvicu gdje se ovaj put zadržava 2 sezone nakon čega postaje članom Zrinjskog i postaje jedan od najznačajnih nogometaša mostarskog kluba s kojim osvaja i svoju treću titulu prvaka BiH. Trenutno je član tuzlanske Slobode.

Na kraju podsjetimo, da se redakcija portala prilikom izbora 32 fudbalera vodila i određenim kriterijima. Odlučeno je da osnovni kriterij bude to da je igrač odigrao najmanje tri sezone od 2002/2003, a gledali smo i njegov uticaj na ekipu u kojoj je igrao, te osvojeni trofeji. U izbor su mogli ući samo oni igrači koji su odigrali više od 50 utakmica u Premijer ligi i koji su zapravo ostavili trag u domaćem takmičenju, bez obzira na njihov možda daleko uspješniji ino angažman.

Top Komentari

Saad
Ko od vas novinara tom Bekricu namijesta glasove????To je sljam obicni i svi u Tk znaju kako je taj iz gradine dospio do zelje,za njega je placano da puca penale on,izvodi slobidnjake,sudijama se davalo da ga guraju i paze,sude nwpostojece penale i prekrsaje na njemu,Amaru se davalo u dzep da ga hvali na presicama,i sve to samo da mu se napumpa statistika kako bi ga se prodalo i zaradilo.....**** vam on mater vama i vasem portalu
3 11
nije.suplja
Glupa vam anketa, isti ste ko klix, debili. Selam
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi