Bilino polje zaključano, prijeti li NK Čelik najgori scenarij?
Službene prostorije kluba s Bilinog polja danas su bile zaključane, klub je ostavljen na cjedilu, hoće li se uspjeti spasiti najgoreg scenarija, saznat će se vrlo brzo

Hoće li opstati jedan od najvećih klubova u BiH

Bilino polje zaključano, prijeti li NK Čelik najgori scenarij? · Komentar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nalazi se pred najvećim iskušenjima u svojoj historiji. Nakon što je u petak videoporukom predsjednik kluba Aydin Olgun najavio svoj odlazak s mjesta prvog čovjeka kluba, s Bilinog polja uslijedile su brojne optužbe i prepucavanja.

Ko je kriv za sadašnje stanje Čelika, mogli bismo pisati do sutra, ali ono što je najbitnije da je trenutno klub prepušten sam sebi. Novinar portala SportSport.ba danas je pokušao da uđe na službeni ulaz stadiona Bilino polje, ali on je bio zaključan. Navodno su ključevi od stadiona, odnosno od službenog ulaza koji vodi prema administraciji kluba kod službenog prevodioca Samira Kaltaka.

Napravili smo krug oko stadiona, a osim nekolicine radnika kluba koji uredno dolaze na posao i koji borave u donjem dijelu stadiona, a koji nemaju veze s administracijom nismo zatekli nikoga više. Najveći problem trenutno je vrijeme. Ako se želi spasiti klub, podhitno se mora održati Skupština kluba koja će usvojiti ostavku predsjednika Aydina Olguna, te imenovati nove ljude ili neko privremeno tijelo koje će voditi klub u ovom periodu koji dolazi.

Prema saznanjima našeg portala, Čeliku je za završetak sezone potrebno oko milion maraka, u to spadaju izvršne presude nogometaša, te da bi se finansirao preostali dio sezone.

Bez dileme klub s Bilinog polja u Prvostepenoj komisiji za licenciranje sigurno neće dobiti licencu za narednu sezonu, a veliki je upitnik hoće li to dobiti i na Drugostepenoj komisiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako žele da spase ponos svih Zeničana, Gradonačelnik i njegovi ljudi iz Gradske uprave, privrednici, političari, navijači moraju hitno pronaći neko rješenje i spasiti klub.

U suprotnom, Čeliku prijeti gašenje, odnosno stečaj što bi svakako bio najveći udarac za grad Zenicu u novijoj historiji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Zatvori qovna
9 14
Velezovac231
Ne volim Celik al je tuzno sta se desava. Nije dobro za nasu ligu. Nadam se da ce ovo prevazic i krenut nekim boljim putem.. sretno vam
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi