Iz Turske stiže odgovor Kasumoviću: "Samo dva moja pitanja mogu dovesti do gubitka Vašeg ugleda"

Ne stišava se bura

Iz Turske stiže odgovor Kasumoviću: "Samo dva moja pitanja mogu dovesti do gubitka Vašeg ugleda"

E. Škorić

Ne stišava se bura u i oko NK Čelik nakon što se Aydin Olgun javio iz Turske i saopštio da prevaren odlazi iz kluba.

On je dao neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba, ali nakon toga uslijedila su brojna prepucavanja i iznošenje raznih informacija u javnost koja je ostala šokirana.

Olgun je nastavio prepucavanje sa pojedincima iz Zenice, a na red je došao i gradonačelnik Fuad Kasumović. Podsjećamo, prethodno su se prije dva dana iz Gradske urpave Zenica oglasili povodom svih dešavanja.

"Grad Zenica kao potpisnik Protokola sa investitorom Olgun Aydinom, odnosno „Han Group“ d.o.o. Zenica ispunio je sve preuzete obaveze iz istog. Reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH redovno se finansira, a u 2018. i 2019. godini Grad Zenica je rad NK Čelik podržao sa preko 250.000 KM. Takođe, više stotina hiljada KM utrošeno je rekonstrkciju stadiona Bilino polje (rasvjeta, svlačionice, prostor za medije, održavanje travnjaka itd), što je direktan doprinos radu NK Čelik. Istovremeno, treninzi svih selekcija, kao i utakmice omladinskih kategorija NK Čelik održavani su na Kamberovića polju, za što je obaveze prema Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica isključivo izmirivao Grad Zenica", između ostalog je napisano u saopštenju.

Nismo dugo čekali na odgovor iz Turske.

"Izjave gospodina Fuada Kasumovića čitao sam s čuđenjem. Poštovani, izjave koje sam ja dao prvobitno bile su u korist kluba, bez ikakvog podsticaja konflikta, ali ako ovo želite da usmjerite na konflikte, onda će to biti na Vašu štetu. Mogu postaviti dva pitanja na koja Vi sigurno ne možete dati odgovor. Samo dva moja pitanja mogu do gubljenja Vaše pozicije gradonačelnika i Vašeg ugleda. Ono što ste vi dali klubu jeste samo novac za dva ili tri avionska leta i ništa drugo. Niste ispunili niti jedno obećanje. Zaista je nesreća da gradonačelnik koji prije četiri mjeseca nije isplatio avionske karte od 6000 eura danas daje ovakvu izjavu. Registri kluba su tu i sve je zabilježeno. Na kraju krajeva Vi nemate mogućnost da novac isplatite u gotovini", objavljeno je na Instagram profilu NK Čelik. Sudeći po poruci i način obraćanja, potpisnik ovih redova bi mogao biti upravo bivši predsjednik Čelika Aydin Olgun.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_fwII7FtHL/[/instagram]

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdwinPol
Hajde ba Olgune ubleho, dosadan si vise... ova rupa bez dna treba da se ugasi, a ti si najveca poslijeratna prevara u bh fudbalu... a kandidata je puno, od Ibrakovica do Amara Osima
4 9
Samoiskreno
E moj Aydine Kukić i Kasumović prevarili SDA mafiju a da tebe ne nasamari..nisi svjestan skim si bio u talu
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi