Nekada se hvalio da je novi igrač Real Madrida, a sada radi na otpadu

Još se nada da može postati profesionalac

Nekada se hvalio da je novi igrač Real Madrida, a sada radi na otpadu

A. Čaušević

U vrijeme kada je fudbal popularniji nego ikad veliki broj mališana sanja da jednog dana postanu profesionalci, igraju u vrhunskim klubovima i osiguraju sebi egzistenciju. 

Taj san kao dječak imao je Luis Henrique dos Santos. Brazilac je kao 14-godišnjak 2012. godine stigao iz brazila u Španiju kako bi bio na probi prvo u Betisu, a zatim u Real Madridu. Danas radi radi na otpadu.

Rođen u brazilskoj zemlji Alagoas kao vrlo mlad je otišao u Sao Paulo nakon što je jedan od biznismena pregledao njegov snimak. Bilo je to kada je imao osam godina.

"Biznismen je pregledao snimak kojeg je moj otac objavio na YouTubeu kada sam imao osam ili dvete godina. Odvoe je mene i moju porodicu na probu u Ole Brasil. Svidio mu se moj fudbal i tu sam ostao tri ili četiri godine."

Nakon toga testirao ga je Cruzeiro, ali ubrzo je stigao poziv iz Španije. Prvo je boravio u Betisu, nakon toga u Real Madridu. Zadovoljio je, ali zbog birokratskih problema nije ostao u toj zemlji.

"Već smo bili kupili karte za Brazil kad je stigao poziv iz Reala. Trebao sam tu ostati mjesec, igrati nekoliko mečeva", govori Pety koji je obišao trening kamp Valdebebas, objavio fotografije s treninga, tvrdio da je novi igrač Reala, ali nekoliko dana kasnije mu je poručeno da mora nazad u Brazil.

Danas, ovaj 22-godišnjak radi na otpadu papira i plastike u Uberabi, međutim još nije odustao od sna da postane profesionalni fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Radim kao asistent na otpadu za reciklažu papira i plasite. Moj san je da zaigram ponovo. Samo trebam priliku da pokašem dar koji mi je dao Bog."

"U fudbalu ima dosta prevara. Neko nekog uvijek pokušava prevariti. Kako sam nizak, presudila je moja visina, a ne kvalitet. Kad bih imao isti talenat kao drugi, preferirali bi nekog višeg od mene", požalio se Pety.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karokovd
Radi na otpadu? Pa takvi nam i trebaju u Zen‘ci. Bujrum u evropski ććelik!
3 2
TheAnswer
Imam grijeha od prije, ne daju mi da se registriram, inače bi osvojio ovu vašu ligu glatko. Bolje ono ovako. Zašto ne mogu igrat kad nisam registriran na forum, i vi vršite diskriminaciju
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi