Kako će ekipe putovati i dolaziti na stadion ukoliko se nastavi Premijer liga?

Poznati detalji protokola

Kako će ekipe putovati i dolaziti na stadion ukoliko se nastavi Premijer liga?

A. Beganović

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u saradnji i uz poštivanje svih preporuka entitetskih minstarstava zdravstva razradio je procedure koje je potrebno provesti u slučaju nastavka sezone. Mnogo je stvari koje će trebati ispoštovati, a među najzanimljivijim su svakako putovanja i dolazak ekipa na stadion.

Kod putovanja i dolaska na stadion ekipa, potrebno je primjenjivati opšte higijenske mjere (nošenje maski za lice, dezinfekcija), a kod rasporeda sjedenja u autobusu, svaka osoba sjedi sama (1 osoba na 2 sjedišta).

Ukoliko je moguće, ekipe i ostala službena lica dolaze na stadion direktno, najkasnije 90 min. prije početka utakmice.

Potrebno je izbjegavati dolazak dan ranije. Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske i propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika.

Potrebno je u svakom mjestu odigravanja utakmica prethodno odrediti samo jedan hotel koji je moguć za smještaj ekipa, te sa istim dogovoriti primjenu obavezujućih higijenskih i ostalih preventivnih aktivnosti.

Klub domaćin utakice je odgovoran za kontrolu ulaska na stadion, a delegat FSBiH ili druga ovlaštena osoba FSBiH nadzirala bi sprovođenje svih mjera.

Pri ulasku na stadion sve osobe moraju proći krotz dezinfekcioni tunel ili ostale dezinfekcione sadržaje, te bi se istim mjerlai i tjelesna temperatura, a raspored ulaza u različite dijelove stadiona utvrđuje klub domaćin.

Izlazak na teren je, kako je i uobičajeno, iz tunela. Nije dozvoljena pratnja djece. Ekipe se okreću na središnjoj liniji terena prema glavnoj tribini, a ne bi bilo dozvoljeno rukovanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjedenje u tehničkom prostoru se treba organizovati na način da se poštuju propisane higijenske mjere (uključujući socijalnu distancu). Ukoliko je potrebno, dozvoljeno je postavljanje i stolica izvan tehničkog prostora, a klub organizator će osigurati 2 sakupljača lopti, koji moraju poštovati higijenske propise.

Pozdravljanje (rukovanje) nakon završetka utakmice nije dozvoljeno. Također, kod proslavljanja postignutog pogotka mora se održavati socijalna distanca,  odnosno nije dozvoljen bilo kakav fizički kontakt među igračima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
nek plati savez mamu im, svakako su maznuli milione
6 2
Bhf
Koje gluposti,ako idu sa jednim autobusom kao da ima razlike jeli sjedi sam ili s nekim igracem,ako su testirani,.Ljudi ce se dodirivati za veijeme utakmice itd..Samo izmisljaju neka pravila.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi