"Želja mi je da uz ples i muziku Ronaldinha spustim u grob"

Pogrebnik iz Gane

"Želja mi je da uz ples i muziku Ronaldinha spustim u grob"

E. Škorić

U Akri, glavnom gradu Gane, osmislili su jednu neobičnu ideju. Naime, tamošnje jedno pogrebno društvo, za potrebe i po željama klijenata, pleše noseći lijes na sahranama.

Jedno je vrijeme viralan hit bio snimak iz Gane kada pogrebnici noseći lijes plešu dok se u pozadini čuje muzika.

“Kad mlada osoba umre, to je pomalo bolno, ali ako umre neko stariji, sve je spremno za proslavu života”, navodi jedan od uposlenika pogrebne službe Emmanuel Agyeman.

Dio pogrebnog društva i ujedno osnival "EA Hearse Services & Funeral Agreement" je Benjamin Aidoo, koji se proslavio plesući s lijesom u rukama, a sada je govorio koje igrače bi na takaav način jednog dana volio ispratiti sa ovog svijeta.

"Neki jednostavno više ne žele plakati", rekao je Aidoo Foot Mercatu, pa je dodao:

"Drugi su tužni i plaču, ali sviđalo im se to il ine, mi ih uveseljavamo i usrećujemo i zahvalni su nam na onome što radimo".

Ova je kompanija sada stekla slavu izvan Gane i širom svijeta, jer su njihovi videozapisi u kojima plešu i pjevaju s lijesovima postali popularni na društvenim medijima.

Pristalice Barcelone i Chelseaja, Aidooa su u šali upitali kojeg nogometaša bi želio odvesti u grob uz ples i muziku, a on je odgovorio:

"Naravno da igračima želim dug život, ali ako bih imao priliku, sanjam da to učinim Ronaldinhu, zatim Maradoni i na kraju Messiju", priznao je pogrebnik iz Gane.

Top Komentari

pitaristok
Najjaci likovi znaci hahahahaha
2 0
Zulfikar
Lako je nosati gladne afrikance hajde ovako nosaj debele Amere od 150, 200 kg ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi