Gdje je Bosna i Hercegovina na fudbalskoj mapi Evrope u doba koronavirusa?

Fudbal se ne igra od marta

Gdje je Bosna i Hercegovina na fudbalskoj mapi Evrope u doba koronavirusa?

A. Čaušević

Prošla su dva mjeseca otkako se lopta posljednji put zakotrljala na bh. terenima. Taj period će prema svemu sudeći još uvijek potrajati. 

NFSBiH je proteklih sedmica održao nekoliko video konferencija, međutim konačna odluka još uvijek nije donesena. Nepoznato je da li će Premijer liga biti završena na trenu ili zelenom stolu.

Krovna kuća bh. fudbala je dužna da do 25. maja UEFA-i dostavi plan o završetku sezone, odnosno o načinu na koji će se završiti takmičarska godina 2019/2020 pa će u narednim danima biti održana još minimalno jedna video konferencija.

Analizirajući fudbalsku mapu Evrope Club Affairs je Bosnu i Hercegovinu u grupu zemalja koje još uvijek razmišljaju o povratku fudbalu i to junu što je uzimajući obzir truntne okolnosti nerealno očekivati.

Dok je značajan broj zemalja Starog kontinenta donio odluku o nastavku ili prekidu sezone to u našoj domovini nije slučaj što još uvijek daje nadu da bi se sezona mogla završiti onako kako svi i žele - na terenu.

Image

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Francuska, Nizozemska, Lukesmurg i Gibraltar su se odlučile za najmanje popularnu opciju tako što su otkazale sezonu. Ranije je isto uradila i Belgija, međutim Belgijanci još uvijek to zvanično nisu potvrdili.

Inače, u trenutku kada je rađena analiza igralo se samo fudbalsko prvenstvo Bjelorusije, u međuvremenu lopta se zakotrljala i Farskim ostrvima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitaristok
Da ne bude da sam subjektivan...iskreno bih jako volio da uzmemo titulu na terenu ali iskreno nismo mi sposobni za ogromne zahtjeve koje moramo ispuniti kao klubovi da bi se prvenstvo nastavilo. Zato ili ponistiti prvenstvo ili ga zavrsiti ovako kako sada stoji stanje na tabeli. Posto vecina ne vjerujem da ce se sloziti sa drugim prijedlogom najrealnije stanje i rijesenje je da se prvenstvo ponisiti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti