Lazio prekršio pravila treniranja i postavio zelenu mrežu oko trening centra da to prikrije

Inzaghi naredio treninge tri na tri

Lazio prekršio pravila treniranja i postavio zelenu mrežu oko trening centra da to prikrije

Teme:

Iako su grupni treninzi u Seriji A dozvoljeni tek od ponedjeljka, Lazio ih je ipak uveo nešto ranije u svom trening kampu.

Corriere della Sera prenosi kako Nebesko-plavi već prakticiraju treninge tri na tri iako je to zabranjeno po pravilima socijalnog distanciranja tokom uvodne dvije sedmice treninga u Italiji.

Za sada su dozvoljeni samo individualni treninzi igrača u trening centrima, ali trener Lazija Simone Inzaghi se na to oglušio pa na kraju svakog dana koristi tri na tri sistem treninga.

Naravno, takva vrsta rada je protivna pravilima, ali je korisna za povećanje ritma rada. Pomenuti izvor objašnjava da takve utakmice na treninzima Lazija traju po pet minuta i sadrže drugačija pravila od onih kakve smo u prilici gledati tokom pravih utakmica. Između ostalog, neka od pravila su da igrač ne smije loptu dotaći preko tri puta, a gol može dati samo iz porvog kontakta s loptom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere della Sera također prenosi kako je tokom takvih utakmica okolo trening centra Mirko Fersini postavljena zelena mreža kako se s vanjske strane ništa ne bi moglo vidjeti.

Nebesko-plavi svakako moraju naporno raditi u narednom periodu jer 12 kola prije kraja Serije A zaostaju samo jedan bod za Juventusom i sigurno će se svim silama boriti za Scudetto kada se sezona nastavi. Za sada je to planirano za 13. juni.

Top Komentari

edo111
Samo naprijed LAZIO, borite se protiv zatanista i njihovih komandi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi